Кевин Спейси е оправдан по делото за сексуално посегателство

Кевин Спейси беше оправдан по делото за сексуално посегателство, което неговият колега - актьорът Антъни Рап, заведе в съд в Ню Йорк, съобщи "Скай нюз". Рап твърдеше, че е станал жертва на сексуален тормоз, датиращ от 80-те години на миналия век, когато е бил на 14 години.
 
Звездата от сериала "Къща от карти" многократно отричаше обвиненията по време на няколкоседмичния процес в Голямата ябълка. 
 
Рап поиска от съда да му бъде платено обезщетение от 40 милиона долара. Искът е свързан с предполагаема среща между двамата мъже през 1986 г.. Тогава Антъни Рап е 14-годишен обещаващ млад актьор и получава ласкави отзиви за ролята си в театралната пиеса "Скъпоценни синове", а Кевин Спейси е на 26 години и прави пробив на Бродуей с изпълнението си в "Дългият път на деня към нощта".
 
Рап твърди, че Спейси го е поканил на парти в апартамента си в Манхатън, където се опитал да го съблазни в спалнята, след като другите гости са си тръгнали. Съдът обаче постанови, че той не може да докаже обвиненията си. 
 
63-годишният Спейси призна, че е забавлявал Рап и неговия приятел Джон Бароуман една вечер през 1986 г., след като са го гледали на Бродуей. Актьорът обаче заяви, че ако е имал романтичен интерес, той е бил насочен към Бароуман, а не към Рап.
 
Спейси си спомня, че е танцувал с 19-годишния тогава младеж в клуб "Лаймлайт", след което ги е поканил заедно с Рап в апартамента си, за да видят кучето му. В дома му двамата с Бароуман са имали своя "игрив момент" на леглото му. 
 
В показанията си, частично представени пред съда в понеделник, Джон Бароуман свидетелства, че докато двамата със Спейси за кратко са флиртували на леглото, Антъни Рап е бил в тоалетната.
 
Това обаче не е краят на съдебните преследвания срещу Кевин Спейси. Срещу актьорът има заведени 4 съдебни иска за сeксуални посегателства, които обхващат периода, когато е бил творчески директор на театър в Кралството в периода 2005 - 2013 година. Три от оплакванията са за сексуално насилие в Лондон и едно в графство Глостършир.

Свързани новини

Кевин Спейси е невинен

27.07.2023

Елтън Джон в защита на Кевин Спейси

17.07.2023

Кевин Спейси се изправя пред съда

28.06.2023

Кевин Спейси устоя на кръстосан разпит

19.10.2022