Стивън Спилбърг разказва за живота си в "Семейство Фейбълман"

Майсторът на киното Стивън Спилбърг е разказал най-различни истории на големия екран, но ето че в най-новия си филм големият режисьор разказва своята история. 

През 45-годишната си впечатляваща кариера като режисьор, Спилбърг създава някои от най-емблематичните и успешни продукции в историята - "Списъкът на Шиндлер", "Извънземното", "Джурасик парк", " Спасяването на редник Райън" и още десетки други.

Сега обаче Спилбърг ни кани да се запознаем със Семейство Фейбълман и ни дава уникалната възможност да се докоснем до най-съкровения му свят и да съпреживеем драматичните събития, които го формират като твореца, когото познаваме днес. 

В ексклузивен поглед зад кулисите легендарният режисьор разкрива любопитни подробности за създаването на филма, затвърждавайки усещането, че това е един от най-важните филми в кариерата му.

Спилбърг разказва, че работата му по филма, е най-хубавият момент от живота му - буквално, защото това е неговият живот. Той изразява благодарността си за искрената подкрепа, която получават от екипа, който усеща колко важен е този проект за него и за Тони Къшнър, с когото Спилбърг написва сценария.

"Семейство Фейбълман" е дълбоко лична история за порастването на един млад мъж, който открива шокираща тайна, заплашваща да разруши така или иначе крехкия баланс на сложните отношения в семейството му, както и колко дълъг или пък кратък е пътят на това да вземеш решението какъв искаш да бъдеш.

Сюжетът разказва за Сами Фейбълман, който израства в Ню Джързи и Аризона в годините след Втората световна война, раздвоен между артистичната си, обичаща изкуството майка Мици, която го насърчава да следва сърцето си на всяка цена и прагматичния си, отдаден на науката баща Бърт, който смята, че увлечението му по създаването на филми е само хоби.

Фамилната динамика се усложнява от трите му сестри и симпатичния колега на баща му Бени, който е неизменно присъствие в дома им, дори когато семейството се премества да живее в различни градове. Разполагайки единствено със своята камера и таланта си, Сами започва да открива себе си и мястото си в света, който го заобикаля. 

В ролите са четирикратно номинираната за "Оскар" Мишел Уилямс, Пол Дейно, Гейбриъл Лабел, Сет Роугън, Джийни Бърлин, Джъд Хърш, Кийли Карстън и др. Филмът е по кината от днес. 

Свързани новини

Боно и Стивън Спилбърг на Берлинале

22.02.2023

Златни глобуси 2023: наградените

11.01.2023

Спилбърг прави продължение на "Bullitt"

18.11.2022