Първи трейлър на "Опенхаймер", посветен на създателя на атомната бомба

Емблематичният режисьор Кристофър Нолан се завръща с нов епичен филм, който обещава да ни запознае с един от най-важните и повратни моменти в човешката история.
 
"Опенхаймер" е адаптация на наградената с "Пулицър" книга "Опенхаймер - Американският Прометей" (American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer) на Кай Бърд и Мартин Шъруин и разказва интригуващата история на иконичния учен Дж. Робърт Опенхаймер - американски физик, ръководител на проект "Манхатън", в рамките на който е създадена първата атомна  бомба.
 
Филмът се фокусира върху турбулентния личен живот на Опенхаймер, ролята му в проекта, последвалото му обявяване за строг международен контрол върху ядреното оръжие и превръщането му в една от най-знаковите жертви на антикомунистическата истерия в САЩ.
 
В ролята на Дж. Робърт Опенхаймер виждаме талантливия Килиън Мърфи ("Peaky Blinders"). Много са звездните актьори в каста, начело с Емили Блънт, Робърт Дауни Дж., Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Джош Хартнет и др. 
 
Режисьорът Кристофър Нолан ("Черният рицар", "Генезис", "Интерстелар", "Дюнкерк" и др.) за пореден път работи с номинирания за Оскар виртуозен оператор Хойте ван Хойтема ("Дюнкерк", "НЕ!"), с когото заснемат филма на 65 мм. лента с IMAX камери. 
 
Филмът съчетава чернобяла и цветна визия и както е видно от първия официален трейлър, обещава едно впечатляващо кино преживяване. 
 
Видеото леко открехва вратата към изключително интригуващата, драматична история, около създаването на атомната бомба, към личността на Дж. Робърт Опенхаймер и към забележителното изпълнение на Килиън Мърфи в ролята. Филмът ще излезе по екраните през юли 2023 година. 

Свързани новини

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024

"Опенхаймер" отново триумфира

28.02.2024

Кои са победителите на наградите БАФТА?

19.02.2024

Раздадоха наградите "Златен глобус"

08.01.2024

Русия забрани "Барби" и "Опенхаймер"

31.08.2023