Любовта и куражът на една майка променят света в "Тил: Неразказаната история"

На 27 януари с "Тил: Неразказаната история" ще станем свидетели на ужасяващата, но и вдъхновяваща истинска история на една майка, която в най-мрачния си час намира сили да се бори и завинаги променя лицето на социалната действителност в Америка. 
 
"Тил: Неразказаната история" е дълбоко емоционален филм, който разказва за Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. 
 
 
Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано в отворен ковчег, за да може целият свят да стане свидетел на ужасяващото престъпление – своеобразен акт на неподчинение и протест срещу потисничеството и омразата. Нейната дързост се превръща в гръмоотвод за Движението за граждански права и я подтиква неохотно да стане открит активист на NAACP, застъпвайки се за социална справедливост и образование.
 
В трогателното пътешествие на Мейми, в което скръбта се превръща в дело срещу расовата несправедливост и бялото превъзходство в американския Юг, по времето когато жените и чернокожите не са могли да говорят публично без сериозни последици, виждаме необикновената сила и способност на майката да промени света.
 
Режисьор на "Тил: Неразказаната история" е Чиноние Чукву (Clemency), която е и сценарист, наравно с Майкъл Райли и Кийт Боушамп. Продуценти са Барбара Броколи, Упи Голдбърг, Томас Левийн, Фредерик Зоро, Майкъл Райли и Кийт Боушамп, а в ролите влизат Даниел Дедуайлър, Джейлин Хол, Упи Голдбърг, Франки Фейзон, Хейли Бенет, Диало Томпсън и др. 
 
Ставаме свидетели на "Тил: Неразказаната история" от 27 януари само в кината. 
 

Свързани новини

Кои са победителите на наградите БАФТА?

19.02.2024

И Марк Ръфало на Алеята на славата

15.02.2024

Сериал на HBO с българско участие

12.02.2024

Ако нарушиш правилата, ще си платиш

31.01.2024

Генезисът и началото на предстоящото

24.01.2024