Започнаха снимките на първия игрален филм за Ейми Уайнхаус

Британската актриса Мариса Абела ще се превъплъти в образа на Ейми Уайнхаус в биографичен филм за покойната певица, чиито снимки започват днес в Лондон.
 
Продукцията "Back to Black" на режисьорката Саманта Тейлър-Джонсън е посветена на "енергичните години от живота в Лондон и бързия път към славата" на Ейми Уайнхаус.
 
Носителката на шест награди "Грами" Уайнхаус почина от алкохолно отравяне в дома си в Северен лондон на 23 юли 2011 г. Певицата, която се бореше със зависимостта си от алкохол и наркотици през по-голямата част от кариерата си, беше на 27 години.
 
 
 
Изгряващата звезда Мариса Абела, която е на 26 години, е известна с участието си в телевизионната драма "Industry". "Като режисьор не мога да искам повече. Чувствам се развълнувана и смирена от възможността да представя във филм красиво уникалната и трагична история на Ейми под съпровода на нейната музика - най-значимата част от наследството й", каза  изявление Тейлър-Джонсън.
 
Тя е режисьор на първия филм от поредицата "Петдесет нюанса сиво", адаптация по едноименната трилогия, на драмата "Милион малки парчета", както и на телевизионни сериали.
 
Уайнхаус е смятана за една от най-талантливите изпълнителки от поколението си и преждевременната й смърт шокира света на музиката. За живота и творчеството й са създадени няколко документални филма, но това е първият игрален киноразказ за изпълнителката. 

Свързани новини

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Back to black

15.01.2024

Нов филм за Ейми Уайнхаус

13.07.2022

Концерт на Ейми Уайнхаус излиза на винил

14.04.2022

Вещите на Ейми Уайнхаус - на търг

12.10.2021