Започнаха снимките на първия игрален филм за Ейми Уайнхаус

Британската актриса Мариса Абела ще се превъплъти в образа на Ейми Уайнхаус в биографичен филм за покойната певица, чиито снимки започват днес в Лондон.
 
Продукцията "Back to Black" на режисьорката Саманта Тейлър-Джонсън е посветена на "енергичните години от живота в Лондон и бързия път към славата" на Ейми Уайнхаус.
 
Носителката на шест награди "Грами" Уайнхаус почина от алкохолно отравяне в дома си в Северен лондон на 23 юли 2011 г. Певицата, която се бореше със зависимостта си от алкохол и наркотици през по-голямата част от кариерата си, беше на 27 години.
 
 
 
Изгряващата звезда Мариса Абела, която е на 26 години, е известна с участието си в телевизионната драма "Industry". "Като режисьор не мога да искам повече. Чувствам се развълнувана и смирена от възможността да представя във филм красиво уникалната и трагична история на Ейми под съпровода на нейната музика - най-значимата част от наследството й", каза  изявление Тейлър-Джонсън.
 
Тя е режисьор на първия филм от поредицата "Петдесет нюанса сиво", адаптация по едноименната трилогия, на драмата "Милион малки парчета", както и на телевизионни сериали.
 
Уайнхаус е смятана за една от най-талантливите изпълнителки от поколението си и преждевременната й смърт шокира света на музиката. За живота и творчеството й са създадени няколко документални филма, но това е първият игрален киноразказ за изпълнителката. 

Свързани новини

Нов филм за Ейми Уайнхаус

13.07.2022

Концерт на Ейми Уайнхаус излиза на винил

14.04.2022

Вещите на Ейми Уайнхаус - на търг

12.10.2021

10 години от загубата на Ейми Уайнхаус

27.07.2021

Ейми Уайнхаус се завръща с троен албум

29.03.2021