Разпродават стотици вещи на Ейми Уайнхаус на търг

Стотици лични вещи, принадлежали на суперзвездата Ейми Уайнхаус, ще се предложат на търг в САЩ идния месец. 
 
Сред предметите, за които ще се наддава, е и знаковата зелена рокля на дизайнерката Наоми Пари, която Ейми носи по време на последния си концерт в Белград. Тогава, заради неадекватоното й поведение пред микрофона, публиката освирква изпълнителката и тя се оттегля от сцената. В последствие всички участия на Ейми биват отложени, а месец по- късно британската соул дива умира едва на 27 години от алкохолно натравяне.
 
 
Аукционната къща Julien's ще постави над 800 лични артикула за разпродажба, включително обувки, къси панталони, сутиени, книги и записи, като се очаква сумата, която ще се събере, да е над 2 млн. долара. От Julien's издават, че им е отнело време да убедят родителите на Ейми да предоставят вещите, но са сигурни, че те ще отидам в сигурните ръце на заклети фенове на звездата, или в музикални музеи и колекционери по целия свят, които ще искат да притежават някои от тези предмети и да се грижат с любов за тях.
 
Приходите от продажбата в търга ще отидат във фондация "Ейми Уайнхаус", която подпомага уязвими младежи, изправени пред пристрастяване.

Свързани новини

Нов филм за Ейми Уайнхаус

13.07.2022

Концерт на Ейми Уайнхаус излиза на винил

14.04.2022

10 култови песни и успешните им кавъри

23.08.2021

10 години от загубата на Ейми Уайнхаус

27.07.2021

Изкуствен интелект в албум за "Клуб 27"

05.04.2021