Оригиналната група на Eйми Уайнхаус идва в София през септември

Харесвате музиката на Ейми Уайнхаус, но не сте имали шанса да я видите и чуете на живо? 
 
Сега ни се удава рядък шанс да се докоснем до меланхоличното, омагьосващо, дълбоко одухотворено и ярко индивидуално творчество на безкрайно талантливата английска певица, чийто трагичен живот приключи незаслужено рано. На 29 септември 2023 в популярния столичен клуб Joy Station ще можем да направим точно това!
 
Идеята да се поддържа спомена за Ейми и песните ѝ да продължат да живеят чрез изпълнения на живо е на Дейл Дейвис – нейният басист, най-доверен музикален спътник и близък личен приятел. Той уговаря останалите музиканти от бенда – Ксантън Блак (пиано), Хауи Гондуи (китара), Нейтън Алън (барабани), Джим Хънт (саксофон) – да останат заедно и да свирят и концертират, вдъхновени от мотото "Forever Amy". 
 
Разбира се, решават успешно и най-трудния проблем – да изберат певица, която максимално автентично да се доближи от тембъра, стила и излъчването на звездата. Ще се убедите в това на живо. 
 
Програмата на шоуто е ретроспективно пътуване през целия каталог на Ейми Уайнхаус, плавно съчетаващ ритъм енд блус, соул, джаз и поп в една моментално разпознаваема музикална палитра. Суперлативите от критика и фенове не спират да валят, като формацията вече две години почти не слиза от сцена, свирейки в някои от най-престижните зали и клубове по света. 
 
"Ейми беше изумителна", казва Дейл Дейвис. "Тя имаше огромно сърце и ако те харесва, веднага го усещаш. Беше готова да ти даде всичко. Тя остави толкова важно музикално наследство и с тази група целта ни е да го поддържаме живо, обикаляйки целия свят."
 
Билети за концерта на The Amy Winehouse Band на 29 септември 2023 в клуб Joy Station вече са в продажба и могат да бъдат закупени в мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини "На тъмно"), касите на магазини "Фантастико" (след 9 юли), както и онлайн на sme.bilet.bg на цени от:
- 60 лв. за първите 100 билета
- 70 лв. след изчерпване на промо билетите
- 80 лв. в деня на концерта
- 100 лв. за седящи в обособена VIP зона
 
Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител. Моля, имайте предвид, че според спецификата на шоуто, местата са ограничени.
 

Свързани новини

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Back to black

15.01.2024

Нов филм за Ейми Уайнхаус

13.07.2022

Концерт на Ейми Уайнхаус излиза на винил

14.04.2022

Вещите на Ейми Уайнхаус - на търг

12.10.2021