"Аватар: Природата на водата" стана най-касовият филм в България

Джеймс Камерън отново е "Краля на света"!
 
Ненадминатият майстор на филмовия спектакъл за пореден път надскочи себе си с поразяващия "Аватар: Природата на водата", който продължава победоносния си ход в българския боксофис и през изминалия уикенд се превърна в най-касовия филм на всички времена. 
 
Само за месец разпространение в родните киносалони дългоочакваното продължение е спечелило повече от впечатляващите 5,4 милиона лева, с което изпреварва 13-годишния рекорд на своя предшественик – Аватар, чийто финални приходи възлизат на 5,3 млн. лева.
 
 
В световен мащаб представянето на "Аватар: Природата на водата" е не по-малко впечатляващо. До момента филмът разполага с 1,9 милиарда долара и след броени дни ще стане едва шестата продукция, преминала границата от $2 млрд. Специалистите предвиждат до края на разпространението си "Аватар: Природата на водата" да достигне минимум до третото място в световната класация по приходи, където в момента се намира друг от хитовете на Джеймс Камерън – Титаник с $2,2 млрд. Отново Камерън държи и първото място с Аватар $2,89 млрд.
 
Действието на "Аватар: Природата на водата" ни отвежда десет години след събитията в първия филм – Джейк живее щастливо заедно с Нейтири и техните деца, но когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват по петите.
 
Режисьор е Джеймс Камерън (Пришълците, Бездната, Терминатор 2, Титаник, Аватар), който е и сценарист заедно с Джош Фридман (Война на световете). В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уинслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.
 
Светът е Пандора с "Аватар: Природата на водата" – само в кината на 3D, HFR 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия. 

Свързани новини

"Опенхаймер" отново триумфира

28.02.2024

Кои са победителите на наградите БАФТА?

19.02.2024

И Марк Ръфало на Алеята на славата

15.02.2024

Сериал на HBO с българско участие

12.02.2024

Ако нарушиш правилата, ще си платиш

31.01.2024