"Блондинка" получи най-много номинации за "Златна малинка"

Биографичният филм "Блондинка" с актрисата Ана де Армас в ролята на Мерилин Монро получи най-много номинации - осем, за антинаградите "Златна малинка", предадоха световните агенции. 
 
Със седем номинации следва комедията "Добро оплакване" (Good Mourning), режисьори, сценаристи и изпълнителни на главните роли в която са рапърите и певци Машин Гън Кели и Мод Сън. Игралната версия на класическата анимация "Пинокио" на Гилермо дел Торо на "Дисни" е с шест.
 
Трите продукции са номинирани в категорията за най-лош филм заедно с лентите "Морбиус" и "Дъщерята на краля". 
 
Организаторите на антинаградите "Златна малинка" описват "Блондинка" като филм, който "почитателите на киното харесват дори по-малко от критиците". Създателят му Андрю Доминик е с номинация за най-лош режисьор.
 
Брад Пит подкрепи Ана де Армас за ролята ѝ на Мерилин Монро
 
Доминик ще си оспорва антиотличието в режисьорската категория с Джъд Апатоу за "Балонът", в който играе и номинираната за "Оскар" българска актриса Мария Бакалова, Колсън Бейкър (Машин Гън Кели) и Мод Сън за "Добро оплакване" (Good Mourning), Даниъл Еспиноса за "Морбиус" и Робърт Земекис за "Пинокио на Дисни".
 
Сред номинираните в актьорските категории е двукратният носител на "Оскар" Том Ханкс. Въпреки безспорните му актьорски качества Ханкс е с три номинации - за най-лош актьор за "Пинокио на Дисни" и за най-лош актьор в поддържаща роля за превъплъщението си в образа на мениджъра полковник Паркър в биографичната продукция "Елвис". Третата му номинация е в категорията за най-лоша екранна двойка и е за изобилстващото му от латекс лице и нелепия му акцент. 
 
Джаред Лето, който миналата година стана носител на "Златна малинка" за най-лош актьор в поддържаща роля за "Домът на Gucci", тази година ще се съревновава в категорията за най-лош актьор в главна роля за "Морбиус".
 
Освен Лето за "Морбиус" и Том Ханкс за "Пинокио на Дисни", останалите претенденти за "Златна малинка" за най-лош актьор са Колсън Бейкър (Машин Гън Кели) за "Добро оплакване" (Good Mourning), Пийт Дейвидсън за "Мармадюк" и Силвестър Сталоун за "Самарянин".
 
Носителката на антинаградата за най-лоша актриса ще бъде избрана измежду Райън Кийра Армстронг за "Подпалвачката", Брайс Далас Хауърд за "Джурасик парк: Господство", Даян Кийтън за "Мак и Рита", Кая Скоделарио за "Дъщерята на краля" и Алиша Силвърстоун за "Акулата". 
 
Сред номинираните за най-лоши актьори в поддържащи роли освен Том Ханкс са Лорейн Брако, Пенелопе Крус, Мира Сорвино, Мод Сън, Пийт Дейвидсън.
 
Организаторите на "Златна малинка", които наричат отличията си "грозния братовчед на Оскарите", ще обявят носителите им на 11 март - ден преди американската Академия за кинематографично изкуство и наука да раздаде своите златни статуетки. Самата  "малинка" е от пластмаса със златисто покритие, чиято стойност не надвишава пет долара.

Свързани новини

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024

Тъмната страна на историята

10.04.2024

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024