Големият финал на хитовия сериал "Вина" е тази вечер по БНТ 1

Броени часове делят зрителите на Българската национална телевизия до големия финал на завладяващия сериал "Вина", който през изминалите 11 седмици е сред водещите програми в ефира на обществената телевизия. 
 
Напрежението и емоциите около бъдещето на винарната ще достигнат своята връхна точка в последния епизод – този четвъртък, 23 март, от 21:00 ч. по БНТ 1. БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът "Вина" е част от филмопроизводството на обществената телевизия. 
 
Режисьор и креативен продуцент на 12-серийната драма е Виктор Божинов, който заедно със сценаристите Нели Димитрова, Ваня Николова и Екатерина Николова майсторски преплитат героите в сложни взаимоотношения, като превръщат борбата им за винарската изба в житейски смисъл. Сериалът е по идея на Симон Еди Шварц, режисьор по монтажа е Нина Алтърпърмакова, композитор – Петър Дундаков, винен консултант – Вили Гълъбова, оператори – Калоян Божинов и Георги Гвоздев.
 
 
В главните роли във "Вина" блестят имената на актьорите Михаил Билалов, Силвия Лулчева, Владимир Зомбори, Кристина Верославова, Герасим Георгиев-Геро, Елена Телбис, Параскева Джукелова, Роберт Янакиев, Климентина Фърцова, Димитър Селенски и други, като всеки един от тях, със своя безспорен талант и индивидуален почерк, обогатява дълбочината на сюжета.
 
Сериалът допринася за запознаването на зрителите с очарованието, но и с предизвикателствата пред винената индустрия в България, разкривайки красотата и спокойствието на Мелник и Сандански, плодородието на необятните мелнишки лозя, като всеки един епизод носи името на различен сорт вино.
 
За несломимия вътрешен порив да създаваш, за изконния дълг към семейството, за неутолимото желание за власт и пари, за традициите и съдбоносните избори в живота – гледайте дългоочаквания финален епизод на сериала "Вина" този четвъртък, 23 март от 21:00 ч. по БНТ 1.
 

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023