Ето защо Хари Стайлс отказа ролята на принц Ерик в "Малката русалка"

Режисьорът Роб Маршал разкри защо звездата Хари Стайлс е отказал да изиграе принц Ерик в предстоящата игрална адаптация на "Малката русалка". 
 
Ето какво каза Маршал: "Срещнахме се с него. Той е прекрасен. Какъв прекрасен човек!", сподели режисьорът пред Entertainment Weekly. "Но в края на деня той ми каза, че иска да си тръгне и да направи филмите, които в крайна сметка има нужда да прави, а те са някак по-мрачни."
 
На фона на суперуспешната си музикална кариера, миналата година излязоха два кинохита с участието на Стайлс. Той изигра мъжкия образ в трилъра "Don’t Worry Darling", режисиран от бившата му приятелка Оливия Уайлд, и игра главната роля в драмата "My Policeman".
 
Маршал също така твърди, че изборът на певеца да откаже мюзикъла на Дисни може би е умишлена стратегия от негова страна. "Хари е суперуспешен музикант, но той иска да си проправи път в по-сериозното кино и не иска непременно публиката да го възприема като певец", казва той. "Той наистина иска да направи нещо извън музикалния жанр, да се разгърне като артист. Беше наистина забавна идея за игра, но в крайна сметка винаги мисля, че нещата се случват с причина."
 
Вече е известно, че вместо Хари Стайлс, британският актьор Джона Хауер-Кинг ще изиграе принц Ерик във филма, който тръгва по кината на 26 май.
 
Кастът на "Малката русалка" вече предизвика разнопосочни коментари заради избора на смуглата актриса Хали Бейли да бъде Ариел. Сред останалите звезди са Мелиса Маккарти като Урсула, Дейвид Дигс като Себастиан, Джейкъб Трембли като Флаундър и други.
 

Свързани новини

Кои са най-богатите британци до 30 г.?

03.11.2023

Сега вече и официалното видео

21.07.2023

Защо замерват артистите на сцената?

11.07.2023

Удариха Хари Стайлс по време на концерт

10.07.2023

Ново видео от Хари Стайлс

04.05.2023