"Пазители на галактиката" идва след месец, саундтракът му е тук

Остава един месец до излизането на третия и последен филм от франчайза на Marvel "Пазители на галактиката". Филмът ще излезе по световните екрани на 5 май.

Сюжетите от комиксовата вселена имат милиони почитатели, а това е една от най-любимите на феновете поредица. "Пазителите" никога не са се взимали насериозно, понякога са изключително забавни и не на последно място - филмите за техните приключения са придружени от отлична музика, също както е в този случай.

Третата и финална част от поредицата не само, че няма да прави изключение в това отношение, но има всички шансове да е филмът с най-добър саунтрак досега. "Guardians of the Galaxy Vol. 3" вече е наличен в Spotify и Apple Music, а сред имената в него можем да отличим: Radiohead, Брус Спрингстийн, Florence + The Machine, Beastie Boys, Spacehog, Heart, Rainbow, Faith No More и много други. 

В интервю за Rolling Stone режисьорът Джеймс Гън обясни, че е било наложително филмът да започне с акустична версия на уникалната песен на Radiohead "Creep":

"Този път няма да стартираме с ‘Mr. Blue Sky’ (Electric Light Orchestra). Не започваме и с ‘Come and Get Your Love’ (Redbone). Започваме акустично с ‘Creep’. Единствено тя създава правилното настроение още от самото начало."

Както вече споменахме в тази трета и финална част ще чуем страхотни изпълнители и парчета. Сред тях са “Dog Days Are Over” на Florence + The Machine, “Badlands” на Брус Спрингстийн, “Crazy on You” на Heart, “No Sleep Till Brooklyn” на Beastie Boys, “We Care A Lot” на Faith No More, “I’m Always Chasing Rainbows” на Алис Купър, “Moonage Daydream“ на Дейвид Боуи и “In The Meantime” на Spacehog.

Последната беше включена и в трейлъра към филма, така че за нея знаехме от по-рано. Тук може да видите списък с всички парчета, които са включени в саундтрака:

 

Симеон Чешмеджиев

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024