"Еко и леко" с Ясен Иванов и неговата Ботаническа градина

Какво правиш, когато си роден със "зелени пръсти", а ти попадне диво, неприветливо и необработено парче земя в селото на предците ти? Превръщаш го в градина, разбира се. Истинска Ботаническа градина, с растения от всички кътчета на България и всяка страна по света, на която кракът ти стъпи. 
 
Или поне това е верният отговор за Ясен Иванов, гостът в "Еко и леко" днес.
 
 
Ясен е географ по образование и творец по призвание. От дете е запален по природата, обожава растенията и те му отвръщат със същото - сам признава, че няма растение, което да не е успяло да "захване", щом го е садил той. А е посадил много, в смайващ калейдоскоп. Познава всяко стръкче, знае откъде го е взел, как е името му. И няма как да е друго - след къртовския труд да "отвоюва" от природата място за своята градина, следва разтоварване на 20 камиона пръст. На ръка. С лопата и количка. Но нищо не може да спре този, който знае къде отива, а Ясен мечтае за своята градина от години. 
 
И понеже любовта е сладка само ако е споделена, той представя резултата от своя труд и любов пред всички - на 5 юни тази година в село Борика, община Ихтиман, той откри частната ботаническа градина, която носи същото име - "Борика". 
 
Повече за Ботаническа градина "Борика" ще научите от самия Ясен днес, в "Еко и леко" с Калина Стефанова, между 14 и 15ч., само в ефира на Радио FM+. 

Свързани новини

Християна Тодорова гостува в Радио FM+

26.04.2017

Ерик Нейтън гостува в "Шоуто на Калина"

06.04.2017

"Еко и леко" за Житния режим на Дънов

16.02.2017

Как да познаеш своя път в работата?

06.02.2017

Как да се справяме с излишните амбиции

30.01.2017