"Еко и леко" към "Опашката на Дракона" в Патагонските Анди

Днес в "Еко и леко" ще ни гостуват алпинисти, които ще ни разкажат за филм, който са заснели и чиято прожекция предстои.
 
"Опашката на Дракона" разказва за пътуване към Патагонските Анди и а изкачвания по едни от сложните върхове на планетата. Те не са най-високите (около 3000м.н.в.) но въпреки това са считани за едни от технически най-трудните – гранитни бастиони с огромни и отвесни скални стени, ситуирани в район с ужасни метеорологични условия. 
 
Филмът разказва за алпинизма като за духовно, почти трансцендентно преживяване, което предизвиква тялото, но трансформира душата. "Така изглежда будната кома на това да мечтаеш неразрушимо и непрестанно. Синтезираното щастие на това да се бориш и да бъдеш. Алпинизмът беше завършващата инерция на собствените ни страсти, матерния ни език в държавата на бляновете. Там бяхме зависими към независимостта. Независимостта на свободните планини и свободния Дух", разказва един от героите в лентата.
 
Премиерата на филма "Dragon's Tail" ще се проведе в голямата аула на УАСГ в сряда, 9 ноември, от 19:30 часа. Цената ще бъде 9 лева.
 
Хората, които се заемат с проекта, са Мартин Маровски, Григор Вътев, Виктор Варошкин и Руслан Вакрилов, и днес в "Еко и леко" част от екипа ще разкаже как се планира, усеща и те променя такова преживяване. 
 
Слушайте "Еко и леко" с Калина Стефанова днес, между 14 и 15ч., само в ефира на Радио FM+. 

Свързани новини

Християна Тодорова гостува в Радио FM+

26.04.2017

Ерик Нейтън гостува в "Шоуто на Калина"

06.04.2017

"Еко и леко" за Житния режим на Дънов

16.02.2017

Как да познаеш своя път в работата?

06.02.2017

Как да се справяме с излишните амбиции

30.01.2017