И Versace казаха "не" на естествените кожи

Donatella Versace обяви, че луксозният моден бранд на семейството й няма да използва повече естествени кожи в своите продукти, съобщи bgnes.com.
 
В интервю за британското списание "1843" италианската кралица на модата и творческият директор на Versace съобщиха, че ще спрат практиката, без да дадат повече подробности относно промените. "Кожа? Не, благодаря. Не искам да убивам животни в името на модата", категорична бе дизайнерката през изданието. Централата на Versace в Милано, Италия не беше открита за коментар по темата. 
 
С решението си Versace се присъединява към редицата други модни марки, включително Armani, Calvin Klein, Hugo Boss и Ralph Lauren, които също изхвърлиха кожите от колекциите си. Досега луксозният бранд се съпротивляваше срещу подобна промяна, тъй като кожените изделия винаги са били неизменна част от колекциите му. 
 
Според "Хюмейн съсайъти интернешънъл" (HSI) в историята си модната къща е използвала много и различни кожи в колекциите си - от визон до нотовидно куче. Същото доказва и последната колекция на Versace есен/зима 2017, в която са включени лазерно изрязани кожени палта от норки и лисици. "Versace е изключително влиятелна луксозна марка, която символизира разточителството и блясъка, така че решението й да спре да използва кожа в дефилетата си доказва, че "състрадателната мода" е най-голямата тенденция в момента", коментирт от HSI.

Свързани новини

Linda Evangelista: "Обезобразена съм!"

24.09.2021

Ушиха сватбена рокля от маски

30.07.2021

Пиер Карден си отиде на 96 години

29.12.2020

Harry Styles блесна и в света на модата

18.11.2020

Kакво не трябва да правите с кожата си

14.08.2020