Вече са ясни водещите на най-очакваното модно събитие Met Gala

Най-бляскавото модно събитие за годината Met Gala, което се провежда в първия понеделник на май, наближава. Вече е ясна темата и водещите на благотворителния бал, който събира звезди от цял свят. 

Bad Bunny, Крис Хемсуърт, Дженифър Лопес и Зендая са официални съпредседатели на тазгодишното издание на бала, а почетни председатели за вечерта са творческият директор на Loewe Джонатан Андерсън и изпълнителният директор на TikTok Шоу Зи Чу.

Рапърът Bad Bunny ще присъства на галата за трети път, докато за актьора Крис Хемсуърт това е дебют. Като 13-кратен гост на галавечерта, певицата и актриса Дженифър Лопес е усвоила изкуството да представя специален външен вид MetGalaи винаги да събира погледите на което и да е събитие. Актрисата Зендая, която е стъпвала по стъпалата на MetGala общо пет пъти дотук, също се доказа като постоянен фаворит на феновете на червения килим.

Те ще се присъединят към главната редакторка на "Vogue" Ана Уинтур като водещи на галавечерта на 6 май, на която най-ярките звезди от света на шоубизнеса дефилират в екстравагантни тоалети и която отбелязва откриването на годишната изложба в Института за костюми на Метрополитън. Дрескодът на вечерта ще бъде "Градината на времето", който черпи вдъхновение от едноименния разказ на английския писател Джей Джи Балард от 1962 г. и по същество е посветен на ефимерната природа на красотата. Темата е паралелна на изложбата "Спящи красавици: Събуждане на модата" - изложба, която ще се фокусира върху най-крехките експонати от огромната колекция на Института по костюми, "визуално обединени от иконография, свързана с природата". Тя ще бъде представена на публиката от 10 май до 2 септември. 

Балът в Ню Йорк събира средства за музея „Метрополитън“, като осигурява по-голямата част от годишния му бюджет.

Свързани новини

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Стил и блясък на червения килим

08.11.2023

Секс иконата захвърли веригите на грима

11.10.2023