Легендата Жан-Пол Готие се завръща в едно последно шоу

В началото на 2020-та по време на Седмицата на модата в Париж легендарният революционер в модата – дизайнерът Жан-Пол Готие (Jean-Paul Gaultier) се сбогува с публиката и обяви, че се пенсионира.

Това обаче се превърна в поредното доказателство, че докато сме живи, нищо не е окончателно. 69-годишният дизайнер потвърди, че се завръща в едно последно модно шоу, което трябва да се случи през есента. Готие няма да бъде сам обаче, а в компанията на още петима дизайнери, с които модната му къща работи.

Генералният мениджър на бранда Антоан Гейги, разкри, че новата колекция ще бъде "ready to wear" - става въпрос за стандартни линии и размери, които да подхождат на повечето хора. Дрехите няма да са уникални, но ще бъдат произведени в ограничен брой. Облеклата ще бъдат посветени на морската тема в творчеството на легендарния френски дизайнер. Мениджърът определи това, като опит да се отпразнуват "ценностите на марката, нейните архиви и история". Гейги потвърди, че Готие все още е активна част от компанията.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Jean Paul Gaultier (@jpgaultierofficial)

Самият Жан-Пол потвърди, че това шоу вече ще бъде последното с негово участие. По този начин той ще отпразнува 50-та годишнина на кариерата си. "Бъдете сигурни, че Висшата мода ще продължи с нова концепция", каза преди време модният законодател и се оказа прав.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Jean Paul Gaultier (@jpgaultierofficial)

Мадона, Ейми Уайнхаус, Дита фон Тийз са сред най-емблематичните вдъхновения на Готие. Той изгражда тяхната визия, която надгражда в десетки модни колекции и години по-късно все още е еталон за авангардност и уникален стил.

На 62 Мадона отново провокира

Свързани новини

Стил и блясък на червения килим

08.11.2023

Пиер Карден си отиде на 96 години

29.12.2020

Harry Styles блесна и в света на модата

18.11.2020

Отиде си "авторът на супермоделите"

04.09.2019