Памела Андерсън шокира света на модата, като захвърли напълно грима

Памела Андерсън взриви модния свят, като се яви в меката на модата - Париж, на шоуто на Isabel Marant за пролет/лято 2024 на Place Colette, без капка грим на лицето си. 
 
Бомбата беше толкова мощна, защото създаде абсолютен прецедент. Разбира се, виждали сме и преди звезди без грим и даже някои, като Алиша Кийс, в ежедневния си живот често са без грим. Но никой досега не беше си го позволявал не просто на светско събитие, а на модно ревю, където по принцип зорките очи на критиците и папараците стават абсолютно безмилостни към всяка нишка, ръбче, бръчка или недостатък. 
 
Малко преди да отиде на ревюто, Памела допусна сп. "Vogue" в спалнята си, за да проследят подготовката ѝ за събитието - в което не влизаше гримиране - и да си поговорят по-дълбоко за приините за решението ѝ.
 
 
В резултат актрисата беше затрупана както с похвали за "смелия" ѝ избор, така и не особено доброжелателни коментари. Красавицата от "Спасители на плажа" коментира по-подробно и пред сп. "ELLE" истинската причина, поради която е започнала да приема и показва естествената си красота. Тя сподели пред изданието, че гледната ѝ точка за красотата се е променила след смъртта на нейната гримьорка Алексис Фогел, починала от рак на гърдата през 2019.
 
"Алексис беше най-добрата. И оттогава просто чувствах, че без Алексис е по-добре за мен да не нося грим", обясни Памела. Тя каза, че ходенето без грим е било "освобождаващо, забавно и също малко бунтарско. Също така забелязах, че всички извесни дами в шоу бизнеса държат на тежкия грим и това ме вдъхнови да правя обратното на това, което правят всички."
 
 
Памела разкри и какво е остаряването за нея и как го приема: "Мисля, че всички започваме да изглеждаме малко смешни, когато остареем. И някак си се смея на себе си, когато се погледна в огледалото. Казвам си "Уау, това наистина е... какво се случва с мен?" Това е пътуване."
 
Решението ѝ да се откаже от козметиката също произтича от усещането, че тя често се съгласява с това, което хората очакват от нея, както е било в ранните дни на кариерата ѝ. "90-те бяха 90-те, а сега е 2023. Обичам да правя неща, които са различни, това е нова глава от живота ми", каза тя пред Entertainment Tonight. "Естествената красота все още отнема два часа пред огледалото. Смешно е, защото сега имам повече време да бъда в градината."
 
 
Носителката на Оскар Джейми Лий Къртис аплодира Памела за постъпката ѝ. Къртис я определи като "акт на смелост и бунт", и обяви, че "революцията на естествената красота официално започна!" 
 
Вечната секс икона все пак успя да изпъкне със стегнатата си фигура в плътна рокля в цвят лайм, чифт бежови обувки на ток и чанта с шипове.

Свързани новини

Мадона покани Памела Андерсън на сцената

26.02.2024

Джей Ло и Зендая водещи на Met Gala

19.02.2024

Знаете ли кой е цветът на 2024?

19.01.2024

Каква ще бъде темата на Met Gala 2024?

20.11.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023