Иван Лечев: "Цигулката завинаги ще остане част от мен"

"Един рок музикант и добре да живее му се иска да направи концерт със симфоничния оркестър.”, така шеговито описа Иван Лечев предстоящия съвместен концерт на Фондацията и симфоничния оркестър на БНР, който ще се случи в зала 1 на НДК на 4 април. 
 
 
Музикантът, заедно с Венко Поромански, гостува в сутрешния блок на Радио FM+, за да сподели как тече подготовката за концерта. "Няма по-красива музика от тази на симфоничния оркестър и е предизвикателство и отговорност да свириш под диригентската палка. Във Фондацията правим истинска музика и решихме да го направим заедно с Владо Джамбазов, който направи страхотни аранжименти.”
 
Без Григор Поликаров този проект не може да се случи, споделиха Иван Лечев и Венко Поромански, които подготвят специална изненада за публиката на концерта. Освен аранжиментите на Владимир Джамбазов, които добавят красива окраска към познатите песни от 60-те и 70-те години, музикантите ще свирят и на малък сет перкусионни инструменти.
 
"Задължително ще свиря на цигулка на 4 април”, допълни Иван Лечев, който разказа своя спомен от концерта на ФСБ в Амфитеатъра на Пловдив. "Прекрасно е да свириш с диригент, признавам си, че се просълзих, когато покойният ми баща ме видя с цигулка в ръка, когато направихме този концерт в Пловдив. Цигулката за винаги ще остане част от мен, китарата идва малко по-късно.”
 
Репертоарът на предстоящия концерт включва стари песни като "Дива роза” или "Този филм”, но също и нови парчета, които групата подготвя от известно време. Поводът е предстоящото им турне в Австралия, Нова Зеландия и Тасмания, където Фондацията заминават в края на февруари. "Форматът ни е акустичен и това придава не само по-клубно и по-различно звучене на старите парчета, но и внася разнообразие в грохота, толкова присъщ на съвременните песни”, споделиха музикантите.
 
Предстоящият концерт ще се състои на 4 април 2016 в зала 1 на НДК, с начало 19.30ч., а билетите за него вече са в продажба като цената варира от 15 до 55 лв. 

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024