Асен и Койна: "Върху добрия текст стъпваш и политаш"

"Аз имам достатъчно темпо в мен, за да бъда и актьор и режисьор едновременно”, каза Асен Блатечки, режисьорът на спектаклите от частния театър "Viva Arte”, който гостува в петък в сутрешния блок на радио FM+ заедно със своята сценична партньорка Койна Русева. Заедно те създават хитовото представление "Вик за любов” вече трети успешен театрален сезон в София, а и в цялата страна.
 
 
Историята разказва за сблъсъка на двама бивши съпрузи и сценични партньори, отдавна разделени и все още влюбени. Техен стар приятел, режисьорът, работил с двойката решава да ги срещне отново и понася последиците от това. "Моят герой е супер суетен актьор, прехвърлил 40-те и много самотен, когото съдбата отново среща с бившата му жена, която мрази в червата”, сподели актьорът пред слушателите на радиото. Героинята на Койна Русева пък има страхотен проблем с алкохола, който трябва да преодолее "тук и сега” пред пълната зала и да продължи живота си напред. Резултатът е вулкан от емоции и шамари, които получават всички на сцената.
 
"Гледам да търся пиеси, в които има всичко”, сподели Асен Блатечки и подчерта, че взаимоотношенията в трупата са най-важния му критерий при подбор на актьорите. В избира на пиеса, той търси текста. "Всеки актьор държи на текста, страшно мъчение е да работиш със слаб текст. Върху хубав текст стъпваш и политаш”, допълни го Койна Русева. 

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024