Филмите на седмицата (08-14.02)

КИНО
 
Зулендър 2 - ***
Абсурдната комедия с Бен Стилър и Оуен Уислън, която пародира брутално света на модата и взелите се твърде насериозно модели, получава своето чакано продължение. Дали то е заслужено, е въпрос на гледна точка и вкус към хумора. След 15 години моделите Дерек Зулендър и Хензъл се завръщат за едно последно модно шоу. Компания им правят Пенелопе Крус, Бенедикт Къмбърбач, Джъстин Бийбър, Оливия Мън, Били Зейн и Уил Фарел. Сценарият пък е дело на актьора Джъстин Теру и на самия Стилър. За съжаление приличното ниво на хумор, наистина тъпашки, но стилен хумор, който ме остави с насълзени очи и разтеглено лице в усмивка от първата част, тук липсва. Уви и язък. 
 
 
Дедпул - ****
Комикс гигантът Marvel вади тежката артилерия от най-добрите си супергерои, за да е сигурен, че нишата в киното, запазена за най-комерсиалните продукции, е тяхна. Дедпул е един от не толкова популярните им персонажи, но пък сам по себе си той е доста по-различен от Отмъстителите. Обезобразен и изоставен след експеримент, Уейд Уилсън се превръща в Дедпул – забавен, циничен и сакракстиче анти-герой, който тръгва по пътя на отмъщението към онези, които са виновни към съдбата му. Междувременно сътворява куп други глупости и най-важното прави го с повече хумор от всеки други герой, супергерой или какъвто и да било персонаж в последните години, откакто комиксовите комерсиални творби избухнаха. Определено едно от заглавията на февруари. 
 
 
ТЕЛЕВИЗИЯ
 
Винил - ****
Мартин Скорсезе продуцира втори сериал в кариерата си и дори режисира пилотния епизод. Резултатът е експлозия от звуци, картини и похот и един от най-добрите сериали на този тв сезон. Дали съм очаквала друго? Не. Боби Канавале играе Ричи Финеста, мастит музикален продуцент, който има перфектния слух за добрата музика. Сериалът го хваща в мига, в който компанията му, издигната от нищото, се срива бавно, но сигурно. Разказан фрагментарно – със скоци напред и назад във времето, "Винил“ повежда зрителите на едно откачено и похотливо пътешествие из златните години на рок музиката. Боби Канавале, Рей Романо, Джеймс Джагър, Джуно Темпъл и Оливия Уайлд играят главните роли. До Мартин Скорсезе пък сядат Мик Джагър като продуцент и автор на идеята и сценаристът на "Семейство Сопрано“ Терънс Уинтър. Резултатът ще видите от 15.02. по HBO. 
 
 
Американска криминална история: Народът срещу О Джей Симпсън - ***
Сценаристът Райън Мърфи, създател на Glee, Nip/Tuck, American horror story, прави първия си криминален сериал. Защо? Най-вероятно защото може и го прави добре. FOX пък му се доверяват напълно. Новото шоу на Мърфи е решено като сериал, който във всеки свой сезон ще следи и разкаже, по почти документален и суров начин, известен криминален случай. Разбира се, че първи сезон няма как да не започне с най-скандалния случай от 90-те години – този на О Джей Симпсън. Спортна звезда и актьор, О Джей е обвинен, че е убил брутално бившата си съпруга и любовника й, а след това спокойно е заминал за Чикаго, където го намира полицията на 13.06.1994 година. Случаят предизвиква полемика и скандали в Холивуд и из цяла Америка. И досега има хора, които вярват, че О Джей е невинен, че случаят е провокация. Процесът е дълъг и неприятен, с голям отзвук и предизвиква протести и бунтове из различни общества – от чернокожите хора до известните личности. Куба Гудинг Джуниър, Сара Полсън, Джон Траволта и Дейвид Шуимър заемат главните роли в този остър, бърз и доста приятен за гледане сериал. Шоуто тръгна на 03.02. по FOX. 
 
 
Автор: Зорница Аспарухова

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024