Марта Вачкова: "Страхувах се да не припадна по време на операция”

"С Димо присъствахме на няколко операции в Александровска болница, за да видим как се държат лекарите, какво си говорят, слушат ли фонова музика и изобщо как се справят в тази обстановка”, сподели актрисата Марта Вачкова за работа по сериала "Откраднат живот”, който тръгва на 8 март по Нова телевизия. "Много се страхувах, че ще припадна по време на някоя от операциите, но ни пощадиха, наблюдавахме само безкръвните”, допълни тя.
 
 
Актрисата играе ролята на главна сестра и се пали по сюжета още с първия прочит на сценария: "Добре, че беше този сериал, за да разбера какво е да бъдеш главна сестра, оказа се, че именно тя взима най-тежките решения. И макар ролята ми да не е от най-главните, се оказа, че е решаваща с няколко момента на сюжета. Заедно с Димо Алексиев посетихме няколко операции на Александровска болница, а също и така имахме възможност да задаваме въпроси на персонала и да разберем кое как се случва.” 
 
По време на едно от тези посещения, един от санитарите колабира. "Никой от лекарите, работещи в операционната не се втурна да му помага. Пациентът е най-важен в този момент и за нас, това беше страхотна изненада. Логично е да помогнеш на човек, на когото му е прилошало, но лекарите са напълно отдадени на пациентите си, особено по време на операция и това наистина много ме впечатли”, допълни актрисата. 
 
 
Марта е убедена, че новият сериал ще спечели зрителите с качеството, сюжета и играта на артистите, но и с простичкия факт, че това е наш, български сериал за българската медицинска реалност, която не може да не ни заинтригува. "Медиците учат 5 години, след това специализират още 4, а ние трябваше да навлезем набързо в ситуацията и терминологията, защото не разполагахме с тези 9 години”, каза Димо Алексиев, който играе една от главните роли в сериала. 
 
"Страшно се впечатлих от издръжливостта на лекарите. Те не само стоят прави по 12 и повече часа, докато траят операциите, но се намират и в пълна кондиция. Преди подготовката и работата по сериала не си давах сметка колко трудна е тази професия и как лекарите буквално държат нечий живот в ръцете си. Досега не мога да си представя чувството, което изпитват”, допълва актьорът. 

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024