Спокойствие, увереност и подготовка помагат на интервюто за работа

"Спокойствие, самоувереност и качествена подготовка. Това са нещата, които са най-важни, когато кандидатстваме за работа и наистина искаме да пожънем успех", съветва Ана Динкова, която гостува в "Ива от сутрин до обед", за да си говорим за бизнес етикета или как да сме успешни, когато търсим работа.
 
"В началото на годината се срещат най-атрактивните оферти за работа. Очаква се, че преди празници всички финализират годината, а януари и февруари са месеците, в които се отварят много врати. Човек трябва да има ясна представа какъв опит има и кои са добрите му качества, за да прецени къде би се представил най-добре и да създаде удобство и за двете страни.", обясни Ани.
 
"Преди интервю е добре да проучим компанията, в която кандидатстваме – размер, история, ценности, успехи и провали. Трябва да покажем, че сме заинтересовани, за да не бъдем поредният човек, отишъл на поредното интервю. Често в процес на проучване човек може да промени мнението си и да си даде сметка наистина ли това място е подходящо. След подготовката всеки кандидат трябва да прегледа и обнови своето CV. Трябва да бъдем възможно най-атрактивни, за да може да се продадем най-добре.", посъветва тя.
 
"Ако не сме спокойни на интервю, шансът да объркаме нещо е по-голям. Трябва да си оставим доста време, за да се подготвим достатъчно. Да отидем по-рано, за да свикнем с обстановката като огледаме офиса, хората, които работят там. Важно е да се подготвим и облечем адекватно за ситуацията – например, ако кандидатстваме в банка, трябва да сме спретнати и облечени подобаващо – тези неща правят добро впечатление. Ако кандидатстваме за творческа позиция, твърде строгият вид може да изиграе лоша шега. Трябва да преценим точно средата и длъжността, за която да кандидатстваме, за да преценим и облеклото си.", разказа Ани за облеклото.
 
"Голям плюс е да реагираме спонтанно и честно когато ни бъде поставен въпрос, който ни поставя в неудобна ситуация. Трябва да отстояваме позицията и да не се страхуваме да отхвърлим несъстоятелен въпрос, стига да сме убедителни в причините да го направим.", завърши със съветите за кандидатстване за работа Ани Динкова.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024