Антония Хубанчева за живота си в Гвиана при племето Макуши

"Наистина е страшно да си прибереш и да видиш висяща озъбена пираня, която чака да бъде сготвена.", каза Антония Хубанчева, която гостува в рубриката ни "Дим да ни няма", за да ни разкаже за живота си в Гвиана при племето Макуши.
 
"Бях поканена да участвам в една експедиция за един месец, за да изучаваме прилепи. Оказаха се 6 месеца и минахме половината свят, а по неволя и с голямо удоволствие се превърнах от учен в оператор и заснехме цял филм за пътуването си.", сподели тя.
 
"Живях в дивата джунгла, измежду индианци, като бях единствения бял човек и най-непривлекателната жена в племето, защото съм прекалено слаба. Най-често се хранех с корени и сушена пираня, а веднъж, без да искам, изядох игуана. Попитах какво има, те ми казаха, че има сготвено месо и аз го нападнах преди да разбера от какво е.", разказа още Антония.
 
"Няколко пъти ми се наложи да преплувам езеро, пълно с пирани и анаконди, за щастие невредима. Индианците, които цял живот живеят така, оцеляващи във всякакви услови, изобщо не се притесняват от животните, които ги заобикалят. Аз живях в една къща, в която имах жабки, гекони и една отровна змия, която обитаваше последното стъпало.", съвсем спокойно разказа приключенката.
 
"В къщата на леля Лола имаше генератор и телевизор. Всеки ден от 6 до 8ч. се гледаше телевизия, а любимите им предавания бяха тези за оцеляване, защото те живеят този живот постоянно.", завърши Антония Хубанчева.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024