Илиян Илиев: "Целта ни беше сериал, който е поучителен, но ненатрапчив"

"Този тип театралeн спектакъл е много труден, а ние искаме да накараме децата да се чувстват неангажирани, също както са, когато гледат "Благуните" по телевизията.", каза режисьорът Илиян Илиев, който гостува в "Ива от сутрин до обед", за да разкаже за предстоящите на 25-ти и 26-ти февруари в театър "Театрум" премиерни представления "Благуните: на живо".
 
"Героите в сериала се родиха преди повече от две години. Тръгнахме от там, че искахме всичко да е по-екологично и по-добронамерено, затова героите са видове дървета. Сериалът има поучителен характер, който не се натрапва на децата, а гали ухото им така, че да разберат нещата сами.", сподели Илиян.
 
"Всеки от актьорите ще потвърди, че е изключително трудно да играеш в такава кукла. Вътре е тясно, топло и със значително по-малко кислород, и за да е по-лесно на сцена, преработихме костюмите, така че в тях да влиза възможно най-много въздух. Сценарият е направен така, че всеки от актьорите да може да почива зад сцената през определено време.", сподели още той.
 
"Още когато го пуснахме имаше огромен интерес. Когато сериите приключиха, много родители ни питаха къде могат да ги гледат отново или да видят нещо, което са изпуснали. Тогава започнахме да ги качваме в интернет и започнахме да получаваме по над 10 000 гледания за събота и неделя. Решихме да го представим на сцена, за да е още по-достъпно за всички, които искат да го видят.", разказа Илиян за интереса към "Благуните".

Свързани новини

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024