Ирена Иванова: "Промяната идва чрез дълбоки катарзиси"

"Филмът "Безбог" кара човек да търси красотата дори в грозното.", каза впечатляващата Ирена Иванова, която четири награди за участието си във филма "Безбог", който от своя страна има цели 20, което го прави най-награждаваният български филм.
 
"Тематиката в "Безбог" е тежка, но заедно с това е едно нормално ежедневие на много хора в България. Има една предубеденост, че филмът е тежък, но всеки човек знае, че промяната идва чрез дълбоки катарзиси, така че дори гмурването в този филм е някаква смелост.", сподели Ирена.
 
"Съвсем случайно ме потърсиха във Фейсбук. Аз съм човек на отказите, но точно тогава реших да пробвам. Прегледах филмите на Ралица, която има късометражни участия в Каан. Явих се на кастинг и той продължи около месец, а след това месец чаках да получа отговор. Накрая ми звънна и ме покани. Имах нужда точно в този момент да променя живота си и нещо да ме засмуче така, както направи този филм.", сподели тя за участието си в филма.
 
"Филмът кара човек да търси красотата дори в грозното. Той е много мрачен, но има много красиви цветове и се бори за справедливостта, която е горе, показвайки ни, че изходите са вътре в нас.", каза още тя. В края на март предстои и премиерата на първата пиеса на Ирена, написана по романа "Очи сини, коси черни".
 
"Подготвям пиесата вече две години, но театралната режисура е това, което искам да правя и това е моята мечта. Имам доста голям афинитет към Дюрас. Този роман гледаше много навътре и развива темата за липса на желание между двама души и цялото търпение на другия човек, който чака да го видиш.", сподели за пиесата си Ирена Иванова.

Свързани новини

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024