Българите, които спечелиха "Оскар" - Нехранимайкото и Отличникът

"Нехранимайкото и отличникът – един екип, който промени историята на киното.", така се оприличиха Петър Митев и Владимир Койлазов от "Хаос груп", които спечелиха технологичен Оскар за софтуер за 3D визуализация.
 
"Ние сме педанти, хора, при които се започва много трудно работа, защото държим на високото качество във всеки един аспект. За да създаваме първокласни продукти, е нужно да работим с първокласни хора и ние сме самите като екип да бъдем такива.", казват Петър и Влади.
 
"Двамата се запознахме в университета, точно преди изпитите. Аз не бях от най-ученолюбивите и като цяло не присъствах в часовете, затова ми се наложи накрая да посещавам упражненията, ако исках да стигна до изпит. Там се запознах с Владо, който от своя страна беше примерен студент.", разказва ни Петър Митев.
 
"Аз винаги съм си бил "доброто момче". Петър винаги е бил по-инициативният. Той ми предложи готова идея за софтуера и как да го направим. Това ми беше напълно достатъчно и аз дадох своя принос в програмирането на продукта.", допълва Влади.
 
"За нас няма значение по кое време ни звънят нашите клиенти, ако имат проблем със софтуера, защото те не купуват просто продукт за 1 000 долара, а купуват доверие, хора, на които могат да разчитат, ако нещо се обърка. Защото всеки проект на нашите клиенти се развива за стотици милиони и ние сме длъжни да им помогнем, ако нашият софтуер може да коства развитието на тяхната работа.
 
Самото кино нямаше да бъде това, което е днес, ако не беше нашият софтуер. И ние продължаваме да развиваме тази сфера на 3D визуализацията. А ако трябва да дадем мнение относно филма, който обра голяма част от Оскарите тази година - "La la land" – най-доброто е него е единствено оригиналното заглавие.", споделят двамата програмисти, носители на технически Оскар.

Свързани новини

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024