Адел и Тейлър Суифт разбиха конкуренцията на Американските музикални награди

Американската кънтри певица Тейлър Суифт (Taylor Swift) стана артист на годината и прибра общо три от наградите на Американските музикални награди (American Music Awards 2011). От церемонията  в Лос Анджелис, соченият за фаворит тийн-идол Джъстин Бийбър си тръгна с празни ръце.

Освен че бе избрана за артист на годината, Тейлър Суифт получи още наградите за най-добра кънтри изпълнителка и за най-добър кънтри албум за "Speak Now". Британската соул певица Адел (Adele), която ще отсъства от сцената до края на годината заради проблеми с гласните струни и не присъстваше в Нокиа Тиатър, спечели три награди - за най-добра поп/рок изпълнителка, най-добър съвременен артист и най-добър поп/рок албум за "21".

17-годишният канадец Джъстин Бийбър (Justin Bieber), който беше избран за артист на миналата година, изпя една песен от новия си албум с коледни песни "Under The Mistletoe". Той получи само номинация в категорията най-добър рок/поп изпълнител.

Бийбър целува приятелката си Селена Гомез

За най-добра група бяха избрани Лейди Антебелъм (Lady Antebellum), които победиха и миналата година. В категорията соул/ ар енд би статуетката за най-добра изпълнителка отнесе Бионсе, която заради бременността си остана в Ню Йорк, откъдето поздрави публиката с видеопослание.

Ъшър (Usher)получи наградата за най-добър изпълнител. Риана (Rihanna), която също не присъства на церемонията, но изпрати видеопослание, отнесе наградата за най-добър албум за "Loud". На латиноамериканския фронт Дженифър Лопес (Jennifer Lopez)получи наградата за най-добра латиноамериканска изпълнителка пред Питбул и Енрике Иглесиас. Тя благодари на всички на английски и испански език и направи най-пищното шоу на вечерта - снимки.

Свързани новини

Ето го новия видеоклип на Адел

15.10.2021

Много новости около Адел

09.08.2021

Адел подаде документи за развод

13.09.2019

Taylor Swift ожъна наградите на MTV

31.08.2015

Джей Ло прави дует с Тейлър Суифт

10.09.2013