Събитията от света на шоубизнеса в снимки

Седмицата започна с церемонията по раздаването на наградите "Златен глобус". Наградата е втората по престижност в киното и телевизията и е точен индикатор кой ще триумфира в края на февруари на Оскарите в Холивуд.

Големите победители са Джордж Клуни, Мерил Стрийп, "Артистът" и певицата Мадона, която дори се скара с добрия си приятел Елтън Джон, който остана с празни ръце. Семейство "Бранджелина" отново беше най-красивото на червения килим, а формата на Анджи по нищо не подсказва, че чака 4-то дете, както пишат таблоидите напоследък.

За съжаление българският претендент за Оскар "TILT" отпадна от номинациите. В последния кръг за "най-добър чуждоезичен филм" останаха да се състезават девет филма, от които на 24 януари ще бъдат избрани пет. И още от света на киното - в малкото градче Парк Сити в щата Юта започна фестивалът за независимо кино "Сънданс". Тази година ще бъдат представени 117 пълнометражни филма от 30 страни. 24 от тях ще участват в надпреварата за отличията. Предвидени са общо 91 световни филмови премиери.

В Берлин и Хонг Конг (на снимката горе), в рамките на "Седмицата на модата", водещи дизайнери показаха колекциите си Есен - Зима 2012 г. Снимки от тези и други събития може да разгледате в галерията.

Свързани новини

HBO отряза "Идолът" след един сезон

29.08.2023

The Weeknd с първа колаборация с Мадона

02.06.2023

The Weeknd си отива

16.05.2023

Виж най-горещите премиери в Кан

16.05.2023

"Double Fantasy": ново от The Weeknd

21.04.2023