Адел и Ед Шийрън с най-много шансове за награди "БРИТ". Следете всичко за церемонията на fmplus.net

Най-престижните музикални награди на Острова – "БРИТ" (BRIT Awards) ще бъдат раздадени тази вечер.

Младият изпълнител Ед Шийрън (Ed Sheeran) се оказа изненадващото име с най-много номинации. Основните светлини на церемонията обаче вероятно ще бъдат запазени за поредния триумф на Адел (Adele), която през миналата седмица си тръгна с шест статуетки "Грами", коментира "Ройтерс". На сцената освен примата на вечерта Адел и откритието Ед Шийрън, публиката ще се наслади на изпълненията на Риана (Rihanna), Coldplay, Ноел Галахър (Noel Gallagher), Florence & The Machine, Бруно Марс (Bruno Mars), както и Blur, които ще си тръгнат с наградата за изключителен принос.

Eто и подробности за главните герои на вечерта - Ед Шийрън, който тъкмо навърши 21 години, е номиниран в четири категории - за най-добър албум (за "+"), за най-добър сингъл (The A Team), за дебют и изпълнител.

Певецът с акустична китара стана известен в началото на миналата година, а днес е с големи шансове за статуетка в категорията за изпълнител и дебют. Той стана разпознаваем с рошавата си червена коса и клипа към песента Lego House с участието на звездата от "Хари Потър" Рупърт Гринт, с когото до голяма степен си приличат.

В половината от категориите Шийрън ще се изправи срещу най-продаваната певица за изминалата година Адел. Според залозите на букмейкърите Ladbroke's 23-годишната лондончанка най-вероятно ще спечели отличия в категории за жена - изпълнител и голямата награда на вечерта, а именно за най-добър албум за нейния "21", продал се в над шест милиона копия само в САЩ, пише dnevnik.bg. Адел има и сериозни шансове да спечели отличието за сингъл за "Someone Like You". Припомням, миналата година британката изпълни за първи път песента на живо именно на наградите "БРИТ", а публиката остана запленена от изпълнението.

Сред останалите номинирани за "БРИТ" са Джеси Джей (Jessie J), която има надежди в три категории, както и ветеранката Кейт Буш, която се състезава за най-добра изпълнителка след силното си завърщане на музикалната сцена миналата година.

Джеси Джей предаде наградата на критиката на Емели Сандей

Florence & the Machine и Coldplay имат по две номинации. Същото е положението и за Емели Сандeй (Emeli Sande), която взе тазгодишната награда на Critics' Choice. Други номинирани са и американците "Бон Айвър" (Bon Iver) и Алое Блек (Aloe Blacc).

Свързани новини

Raye триумфира на наградите BRIT

05.03.2024

Млада изпълнителка счупи рекорд за БРИТ

26.01.2024

Хари Стайлс тотално доминира на BRITs

13.02.2023

Още изпълнители на BRITs 2023

25.01.2023

Прецедент на полово неутралните BRITs

19.01.2023