Queen и Адам Ламбърт с концерт на Олимпийския стадион в Москва!

Легендарната рок група Queen обяви официално още една съвместна изява с младата звезда Адам Ламбърт. След като стана ясно, че групата ще зарадва феновете си на концерт в Небуърт парк (UK) в рамките на фестивала Sonisphere 2012, днес бе обявен концерт на Олимпийския стадион в Москва на 30 юни.

Засега двата концерта са единствените съвместни изяви между Queen и Адам Ламбърт за тази година.

За първи път Браян Мей и Роджър Тейлър се срещнаха с Адам на финалите на осмия сезон на American Idol през май 2009 за изпълнението на “We Are the Champions”. След брилянтното представяне на младия певец, Браян Мей и Роджър Тейлър го поканиха да се присъедини към тях на сцената на MTV Europe Awards 2011 за изпълнение на "The Show Must Go On" и "We Are The Champions". На същата церемония легендарните музиканти получиха наградата "Световни икони".

Общото 8-минутно изпълнение предизвиква истинска сензация сред феновете в интернет и социалните мрежи и започват неформални кампании и иницативи за повече проекти между групата и младия изпълнител.

В последния брой на Billboard Magazine, Роджър Тейлър казва: "Адам израсна до страхотен  изпълнител с поразителен глас и диапазон. Искаме да работим отново заедно и мисля, че ще бъде много вълнуващо..”.

Адам Ламбърт, който в крайна сметка приключи музикалното риалити на 2-ро място, се радва на изключителна кариера и е сред най-успешните млади изпълнители в света. Соловият му албум “For Your Entertainment”, издаден след края на предаването, дебютира на #3 в чарта Billboard 200 през декември 2009, а Адам получи наградата Young Hollywood в категорията "Артист на годината”.

На 20 март предстои да излезе новият албум на Адам Ламбърт, озаглавен "TRESPASSING". Албумът ще се разпространява у нас на музикалния пазар в деня на световната му премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music Entertainment.

Свързани новини

Изненада!

01.12.2023

Queen са по-заредени от всякога

30.03.2023

Легендата от Queen стана рицар

15.03.2023

Нова песен с гласа на Фреди Меркюри

14.10.2022

Албум на Queen направи рекорд

20.07.2022