Fatboy Slim идва на Elevation 2012. Фестът се мести до София!

Британският диджей и продуцент Fatboy Slim ще участва на предстоящото второ издание на фестивала Elevation, съобщиха организаторите на събитието.

Те също така потвърждават гостуванията на Kosheen и Chambao, които миналата седмица обявиха на официалните си сайтове участията си на фестивала. Ето какво пишат организаторите на Facebook страницата си:

"За разлика от миналата година, когато фестивалът се проведе в Разлог и претърпя редица проблеми заради метеорологичните условия, сега той ще се проведе в околностите на София, но точното място все още не е известно.
На въпроса, който всички си задават - Ще има ли Elevation 2012? отговаряме категорично с "да"! На 23 и 24 юни Fatboy slim, Kosheen и Chambao ще разтърсят околностите на София по време на един от най-младите и коментирани музикални фестивали в България. Предстои обявяването на още много артисти!

Припомням ви, първото издание на Elevation се състоя наполовина заради ураган и този път фестът се мести на 15 км. от центъра на София. Точното място все още се уточнява. За първите 1500 най-запалени меломани, цената на двудневните фестивални пасове ще бъде 66 лв! След изчерпване на промоционалните количества, цената на пасовете за два дни ще бъде 99 лв. в мрежата на Eventim.

Ето и подробности за изпълнителите: FATBOY SLIM (Норман Кук) е британски DJ, музикант и продуцент.

Той идва на ELEVATION 2012 с ново шоу, което включва не само запазената му марка - party acid house, но и впечатляваща аудиo-визуална продукция. С това шоу за последните 12 месеца той постави личен рекорд от 70 изпълнения, с които плени сърцата и умовете на хора по целия свят – от Великата китайска стена, през тълпата от 360 000 души, приветствала го на Flamingo Beach в Рио до 5-те милиона, танцуващи по улиците на Бахия по време на фестивала Salvador.

Със своите супер успешни албуми Better Living through Chemistry - You’ve Come a Long Way Baby - Halfway Between the Gutter and the Stars, FATBOY SLIM създава уникален стил - ‘big beat’, с който промени съвременния електронен звук завинаги.

По време на впечатляващата си кариера, той реализира топ хитове като The Rockafeller Skank - Right Here, Right Now - Praise You, и си партнира с изпълнители като U2, Madonna, Cornershop, Wildchild, Beastie Boys, и Fluke.

 KOSHEEN

"От време на време се появява банда, която не просто пренебрегва правилата, но и ги пренаписва” – така започва официалната биография на Kosheen, и то съвсем основателно. Още с първите си появявания на сцена в края на 90-те години, базираното в Бристол трио буквално отвява конкуренцията и смайва публиката с неочаквана смес от рок, trip-hop, popsynth и breakbeat.

Kosheen бяха звезди на първото издание на Spirit of Burgas/ снимка: Кристина Цветкова

CHAMBAO

CHAMBAO са испанците Ламари (вокали) и Даниел и Едуардо (композитори и китаристи). Музиката им е истински chill-out, здраво стъпил върху бавното темпо, сякаш в отговор на забързаното ежедневие на градския живот. CHAMBAO се създава чрез "щастливо” (както сами го определят) смесване на чувствителността, страстта на фламенкото, три-четвърти ритъма, тангото, румбата и електронния звук. Така уникалният микс от фламенко фюжън и инструментална ambient музика се превръща в продукт с испанско, но и космополитно звучене.

Свързани новини

Elevation прескача директно в 2014

20.05.2013

Cypress Hill обещаха да се върнат отново

25.06.2012

Звездите от Elevation ще хапват без месо

13.06.2012

Миленита на Elevation 2012

16.05.2012

Sеan Paul на Elevation 2012

15.05.2012