Бурановските баби на финала на Евровизия, Софи пее на 24 май

Десетте държави, които се класираха на финала на Евровизия, са Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Дания, Албания, Кипър, Гърция, Русия, Ирландия.

Певица от български произход - Иви Адаму класира Кипър напред, а освен това бе обявена и за най-красивата жена на сцената.
18 страни се състезаваха в първия полуфинал, като от надпреварата, освен Черна гора, отпаднаха Латвия, Швейцария, Белгия, Финландия, Израел, Сан Марино и Австрия. На 24 май е вторият полуфинал, в който ще участва и българската песен, изпълнена от Софи Маринова.
 
Тя ще се конкурира с представителите на Сърбия, Македония, Хърватия, Словения, Турция и Босна и Херцеговина. Останалите песни са от Холандия, Малта, Беларус, Португалия, Украйна, Швеция, Естония, Словакия и Латвия.
 
В двата дни на полуфинали участват 36 състави и изпълнители, като напред продължават по десет от всеки поток. За финала, който ще е на 26 май, вече "служебно" се класираха домакинът Азербайджан, както и допринеслите за създаването на конкурса "Евровизия" Франция, Германия, Испания, Италия и Великобритания.

 

Свързани новини

В очакване на Евровизия

20.12.2023

Украйна няма да е домакин на Евровизия

17.06.2022

"Евровизия" коригира резултати от вота

17.05.2022

Ще участва ли Русия на Евровизия 2022

25.02.2022

Музикантът отговори на обвиненията

18.01.2022