Излиза дългоочакваният албум на Блуба Лу с Еди Стивънс!

ПОТОПЪ е заглавието на седмия албум на Блуба Лу, който е създаден съвместно с британския продуцент и композитор Еди Стивънс.

Еди е известен най-вече като „пианистът на MOLOKO но и от участието му в проекти като ZERO7, ROISIN MURPHY, FREAK POWER. През последните години Еди продуцира само източноевропейски банди, тъй като според него в Източна Европа има големи залежи на свежа музикална енергия.

Албумът се създава в продължение на две години в студиата на Блуба Лу в София и на Еди Стивънс в Лондон. Музиката на ПОТОПЪ е еклектична, дълбоководна, на моменти иронична, на моменти замислено-съзерцателна. Пиесите са дълги 7-8 минути, а изобразителната техника може да бъде наречена „акварелна Трип-хоп, ембиънт, фънк и електроника са преплетени в сложни и изненадващи композиции. ПОТОПЪ е ярък представител на „класиката на 21-век

Проектът ПОТОПЪ не спира само с музиката. ПОТОПЪ е една шантава, посткатастрофична любовна история, измислена от Блуба Лу и пресъздадена в музикален филм. Филмът е нещо като анимиран музикален комикс, нарисуван от Димитър Паскалев. Радослав Парушев и Стефан Иванов написват текстове за историята: един разказ и 4 поеми, които влизат в проекта за да дадат още една гледна точка.

Сингълът AINT GOT NO HOME е финалното парче в ПОТОПЪ. За разлика от другите композиции AINT GOT NO HOME представлява истински фънки хит в който вероятно може да откриете нещо от SING IT BACK na MOLOKO, кой знае защо....


И така: 7 юни 2012 София Лайв Клуб!

Свързани новини

Гърдев е с 5 номинации за наградите Икар

11.01.2013

"Causa Perduta" - ново от Графа

03.12.2012

"Чужденецът" с две награди в Америка

21.11.2012

Ханес поиска ръката на Мариана Попова

01.11.2012

Антония Петрова стана "Мисис Свят Русия"

30.10.2012