Алиша Кийс и The Killers ще са сред звездите на наградите на Mtv

На 11 ноември на сцената на "2012 MTV EMA" във франкфуртската зала Фестхале ще излязат някои от най-големите имена в музиката. Отличената с 14 награди Грами певица, композитор и продуцент Алиша Кийс ще представи едноименния сингъл от новия си пети студиен албум “Girl On Fire”.

Питбул ще вдигне темпото в залата с парче от предстоящия му албум “Global Warming”. The Killers, които оглавиха световните чартове с последния си проект “Battle Born” ще се завърнат триумфално на сцената на MTV EMA. Там ще бъде и сензацията от Южна Корея Psy, който ще дебютира на церемонията с феноменалния хит “Gangnam Style", въпреки че вече получи и прозвището за най-дразнещ изпълнител.

Останалите от звездния списък от артисти, които ще пеят на 19-та церемония по раздаването на "Европейските музикални награди на MTV" са Тейлър Суифт, Muse, No Doubt, Карли Рей Джепсен и Рита Ора. Шоуто ще бъде водено от супермодела Хайди Клум, а прякото предаване на шоуто започва на 11 ноември и от 22:00 (българско време) по MTV.

The Killers и Psy са с по една номинация (The Killers за Най-добра рок група и Psy за Най-добро видео с “Gangnam Style”, което до момента е с невероятните 527 милиона гледания в YouTube). Списъкът с номинации за наградите “2012 MTV EMA” се оглавява от Риана, номинирана в 6 категории, след нея е Тейлър Суифт с 5 номинации, следвани от Джъстин Бийбър и Кейти Пери с по 4 номинации. Лейди Гага, Лана Дел Рей, Ники Минаж, Карли Рей Джепсен, Джей Зи и Кание Уест получиха по 3 номинации всеки, докато Green Day, Готие, Flo Rida, Рита Ора, Muse, Arctic Monkeys, Jack White и One Direction са с по 2 номинации.

Свързани новини

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023

Шакира направи грандиозно шоу

15.09.2023

Търси се журналист с ресор "Тейлър Суифт

14.09.2023

Ето кой още е номиниран

09.08.2023