Топ събитията в света на шоубизнеса през 2012 година

Светът се раздели завинаги с Уитни Хюстън. Няма спор, че именно смъртта на певицата е топ събитието от шоубизнеса през 2012 година.

Американската поп звезда почина, след като в резултат на приемането на коктейл от лекарства, алкохол и наркотици, се удави във ваната на хотелската си стая в Лос Анжелис. Безжизненото тяло на 48-годишната певица беше открито на 11 февруари, броени часове преди да излезе на сцената на парти предшестващо наградите „Грами”. Уитни доминираше в поп и соул музиката през близо 3 десетилетия, като приживе продаде 170 милиона диска. Връх в кариерата й беше главната роля, както и саундтракът на филма „Бодигард” с Кевин Костнър от 1992 г. Падението на дивата дойде с провала й в дългогодишната борба с пристрастеността към дрогата.

За съжаление през 2012 година се разделихме с още много знаменитости, оставили своя вечен отпечатък в историята на музиката, литературата, киното и тн. Загубихме певицата Дона Съмър, създателя на Дийп Пърпъл Джон Лорд, писателите Рей Бредбъри и Гор Видал, актьора Майкъл Кларк Дънкън, Адам Яуч от Бисти Бойс, мексиканската поп звезда Джени Ривера, сина на Силвестър Сталоун - Сейдж Сталоун, първия човек стъпил на Луната – астронавта Нийл Армстронг, режисьора Тони Скот, Робин Гиб от Би Джийс … Списъкът е дълъг. В България се сбогувахме с титаните на българския театър Георги Калоянчев, Наум Шопов и Велко Кънев, с общественика Дим Дуков…Поклон пред паметта им!

Кръговратът на живота е неумолим. Понякога раждането на един и смъртта на друг са свързани буквално. Това се случи с британската кралска двойка на принц Уилям и Кейт Мидълтън, които очакват своята първа рожба. Новината за бременността на Катрин, разбира се, се превърна в топ събитие за целия свят. Истерията около глада за информация този път причини една житейска трагедия. Медицинската сестра Ясинта Салдана, която разкри подробности за състоянието на бременната Кейт, подведена от австралийски радиожурналисти, се самоуби два дни по-късно. Водещите, които успели да заблудят сестрата, че са принц Чарлз и кралица Елизабет Втора, бяха отстранени от работа, а случаят повдигна поредната дискусия за моралните граници на журналистическата професия.

Принц Уилям и Кейт излизат усмихнати от болницата, в която херцогинята постъпи заради остро гадене, вследствие на ранната й бременност

Бебето на Уилям и Кейт със сигурност ще бъде звездното бебе на 2013 година, а през 2012 за титлата „плачат” Блу Айви – дъщеричката на Бионсе и Джей-Зи, която се роди в самото начало на годината, синът на Адел, името на който певицата пази в строга тайна, както и Тиодора Роуз - дъщеричката на певеца Роби Уилямс. Колегата му от Тейк Дет Гари Барлоу загуби четвъртото си дете, но с четвърта рожба се сдоби режисьорът Гай Ричи. Певицата Джесика Симпсън спечели близо 1 милион долара от правата върху снимките на новородената й дъщеря. С бебета през тази година бяха ощастливени още: красавицата Меган Фокс, актрисата Дрю Баримор и звездата на Барселона Лионел Меси. Колегата му Жерар Пике и изгората му - певицата Шакира пък се готвят да попълнят клуба на родителите с момченце съвсем скоро през новата година.

Роби Уилямс се снима с бебето си броени дни след раждането

Още един скандал около британското кралско семейство се нареди в класацията на топ събитията от шоубизнеса през годината. Френското светско списание "Closer" публикува около 15 папарашки снимки на принц Уилям и съпругата му Катрин, докато се пекат на тераса по време на ваканцията си в Люброн, Южна Франция. На някои от снимките херцогинята на Кеймбридж е по монокини. „Няма нищо шокиращо в снимките”, оправдаха се от френското издание и разпространиха фотосите, с което обаче вбесиха кралското семейство, заради грубата намеса в личния им живот.

Още един „гол” скандал вилня около британското кралско семейство. По-малкият принц Хари бе заснет чисто гол по време на разюздан купон в Лас Вегас. Веднага след това буйният принц бе възстановен на военната си служба в Афганистан.

Безспорно и през тази година британката Адел бе фаворитът на музикалната сцена - тя обра музикалните награди (6 Грами, 12 от Билборд, 3 американски музикални награди, 2 награди БРИТ и др.), а албумът и „21” за втора поредна година стана най-продаваният в iTunes. Тя записа и супер успешната едноименна песен към юбилейния филм за Джеймс Бонд „007 Координати: Скайфол”, който пък от своя страна се превърна в едно от топ заглавията на годината, редом с „Черният рицар: Възраждане”, „Игрите на глада” и последната серия от сагата „Здрач”.

Адел

Друг изненадващ фаворит в музикалния шоубизнес се оказа един южнокорейски изпълнител, който с танца в парчето си „Gangnam Style” се превърна в истински фурор! Сай се качи на сцените на европейските награди на MTV, на американските музикални награди, на концерта на Мадона в Медисън Скуеър Гардън и тн. Видеото му се превърна в най-гледаното в историята на YouTube. Славата на рапъра обаче беше помрачена преди броени дни от разпространено негово изпълнение от 2004 г. , в което той пее антиамерикански текстове предизвикани от военната политика на САЩ в Ирак. Както се казва, всяко чудо за три дни.

В България тази година можем да се похвалим с концерти на най-актуалните звезди, идвали някога у нас - Ред Хот Чили Пепърс, Лейди Гага, Дженифър Лопес, Аксел Роуз, Сайпърс Хил, Давид Гета и много други, които се качиха на сцените в София и по Черноморието. След този списък можем смело да погледнем напред към музикалната 2013 година, когато очакваме Депеш Мод, Бон Джоуви, Роджър Тейлър от Пинк Флойд, Рамщайн и още много големи музикални имена.

Лейди Гага прекара близо 5 дни в столицата, като разхождаше кученцето си и се снимаше с феновете, които я очакваха пред хотела
 

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Burgas Summer Live с още една дата

05.05.2023

#BestNewMusic от изминалата седмица

13.04.2023

Най-популярните знаменитости в Instagram

23.02.2023

Spice New Year парти посреща 2023

01.09.2022