Years & Years с концерт в Бургас през август

Нова дата и още актуални имена от световната сцена се включват в програмата на Burgas Summer Live.
 
Years & Years и Oscar and the Wolf са новите aртисти за концертната вечер в събота, 12 август, на поредицата концерти на Fest Team, която се провежда това лято на пристанището в морския град в партньорство с Културно-масова дейност и с подкрепата на Община Бургас. 
 
На 9 май, вторник, организаторите пускат и комбинирани пакетни цени на билети за публиката, която планира да посети повече от едно от серията събития Burgas Summer Live в мрежата на ticketstation.bg.
 
 
Най-вълнуващата актуална поп звезда на нашето време и поп икона за цяло поколение, така световните медии наричат Оли Александър, идва в България за първи път. С Years & Years Оли Александър се превърна в една от най-прогресиращите съвременни поп звезди в света. С трите си изключително успешни албума досега певецът, актьорът, модната икона и културен авангард си спечели и пет Brit номинации, надхвърли пет милиарда глобални стрийма и изнесе грандиозни концерти от Гластънбъри до O2 Arena. 
 
Усилията му през тези важни години на творческо и личностно израстване надхвърлят музикалните граници, защото Оли се превърна и в безстрашен глас на цяло поколение по теми като психичното здраве, борбата с HIV/AIDS и проблемите, които засягат LGBTQ+ общността. Всичко това по свой начин го доведе до третия и най-съществен албум за Years & Years до момента. Night Call, който достигна №1 в класацията за албуми на Обединеното кралство през януари 2022, а последният сингъл - "Sweet Talker", стана 10-тият сингъл на Оли Александър в Топ 40 на Острова. 
 
 
Преди Years & Years, на сцената на пристанището в Бургас ще се качи и белгийският артист Oscar and the Wolf. Проектът на Макс Коломби създава ослепителен и блестящ синтез на съвременно R&B с европейска електро-поп чувствителност. Oscar and the Wolf стартира през 2012, но 2014 е годината, когато платиненият дебютен албум Entity, изстрелва Макс Коломби до статуса на суперзвезда. 
 
Бързото натрупване на славата му довежда до светкавична разпродажба на арени в Белгия, Холандия и Турция и оглавяване на фестивали преди изпълнители като артисти като Muse, Arctic Monkeys, Риана и LCDSoundsystem, като в същото време му събира и огромна база от фенове в Близкия изток в Турция, Египет, Израел и Иран, както и във Франция, Швейцария, Германия и източноевропейските пазари. Oscar and the Wolf идва за първи път в България на Burgas Summer Live.
 
Списъкът с артисти набъбва, а новите имена, които се включват в концертната вечер на 11 август, в компанията на Editors и ALI, са Shame и Temples. Вдъхновени от артисти и личности като The Fall, Television Personalities и Irvine Welsh, Shame са от новата вълна брит пънк и идват от Южен Лондон. Shame успешно съчетават проницателни житейски наблюдения с политическо остроумие и музикална ярост и са винаги готови да предизвикат себе си и своята публика.
 
Temples, отново от Острова, са нео-психаделична банда, която съчетава успешно трип саунд с класическо поп майсторство. Temples носят емоцията на звънтящи китари, стегнати хармонии и лежерно буги, което напомня на T. Rex, но с тежки синтезатори и ретро блясък. 
 
 
Концертите в Бургас са с лимитиран капацитет, билетите са вече в продажба на ticketstation.bg, а следващата седмица, от вторник, 9 май, влизат и пакетните  предложения за билети за различните дни на Burgas Summer Live. 

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Пада шоуто на 13.08

04.08.2023

Събитието е отменено

26.07.2023

Още звезди на Burgas Summer Live

06.07.2023

Дамите в афиша на Burgas Summer Live

27.04.2023