Beyonce, Jay-Z и Lana Del Rey в саундтрака към "Великият Гетсби"

Времето на литературното произведение ще си остане началото на 20-те годинин а ХХ в., но австралийският режисьор Baz Luhrmann е решил да добави в своята версия на "Великият Гетсби" рап, поп и рок от ХХI век.
 
От списъка с песни, които ще съставят саундтрака, личат имената на Beyonce, Lana Del Rey и Florence + the Machine, както и нова песен - "100$ Bill" от Jay-Z, който е изпълнителен продуцент на саундтрака. Beyonce и музикантът от OutKast Andre 3000 изпълняват в дует песента на покойната Amy Winehouse "Back to Black", а в изданието са се включили още Gotye и бившият вокал на White Stripes Jack White. Изявените имена обаче не съставят цялата картина. Изгряващи имена също са получили своя шанс за внимание - Emеli Sande ще си партнира с The Bryan Ferry Orchestra, за своята версия на хита на Beyonce и Jay-Z от 2003, "Crazy in Love".
 
Това не е първият филм на Luhrmann с еклектични съвременни песни в класически пиеси. Благодарение на него станаха известни песни като "Lovefool" на The Cardigans от филма "Ромео + Жулиета" (1996) както и "Lady Marmalade" от "Мулен Руж" (2001), изпята от Christina Aguilera, Lil Kim, Mya, Missy Elliot и Pink.
 
"Великият Гетсби", последната адаптация по романа на F. Scott Fitzgerald, включва Leonardo DiCaprio в ролята на мистериозния милионер Jay Gatsby, Tobey Maguire като разказвача Nick Carraway и Carey Mulligan като Daisy Buchanan.
 
Саундтракът ще излезе на 6 май; премиерата на филма в САЩ е 4 дена по-късно.

Свързани новини

Бионсе се завърна на сцената

11.05.2023

Новият албум на Бионсе - рекордьор

10.08.2022

Бионсе редактира втора песен

03.08.2022

Бионсе се възражда с RENAISSANCE

29.07.2022

R&B кралицата язди кон в оскъдни дрехи

07.07.2022