Ето кои български изпълнители ще подгряват Jamiroquai и Jessie J

Родни звезди ще подгряват феновете на Jamiroquai и Jessie J в двата дни на Symphonics’Concerts на 28 и 29 юни в столичната Арена Армеец „София”.

Цяла плеяда от български изпълнители ще се качи на сцената и ще вдигне настроението на меломаните, преди те да видят своите поп и фънк идоли за първи път.

Сред подгряващите изпълнители в нощта, когато феновете очакват своята първа среща с нео соул и асид джаз гурутата Jamiroquai, са родната фънк гордост Free Style. Групата обещава да пренесе публиката в своя фънки и соул свят със стегнат и свеж сет. Free Style дебютират през 2004 г. с песента „Когато тя желае”. През годините бандата присъства на клубни и фестивални сцени в страната и чужбина. Free Style не изнасят концерти често, но когато го правят е винаги експлозивно и със стил.

Освен момчетата от Free Style в нощта на 28 юни преди Jamiroquai българските фенове ще могат да се насладят и на изпълнението на Tri O Five. Фънк бандата отдавна се наложи на родната сцена като едно от най-силните имена в съвременната музика с нестандартно и открояващо се звучене. Групата има зад гърба си двоен албум и участия в едни от най-престижните музикални фестивали, сред които Екзит и Пепси Зигет.

Не на последно място обаче сред родните изпълнители, подгряващи фънк идолите Jamiroquai е и една от най-силните млади надежди в родната соул сцена – Маги Алексиева – Меу. Русокосата изпълнителка, която ще излезе с формацията Mey and the Band ще изпее, написаната за нея специално за нея от Пуджи Бел „Call It Smile”, както и наскоро сдобилото се с видео парче „Break My Heart”.

На следващата вечер главната сцена на Symphonics’Concerts отново ще бъде поверена на едни от най-силните имена от родния соул и фънк. Изборът за подгряващи изпълнители на брит сензацията Jessie J се спря на Bobo and the Gang, които с фънки препратки и много RnB обещават да заредят до максимум публиката преди изпълнението на английската звезда. За радост на меломаните, към българската банда ще се присъединят редица гост изпълнители, сред които набиращата все повече популярност Михаела Филева, Маги Алексиева – Меу и не на последно място Графа!

Междувременно родни фенове вече подготвят изненади за Jessie J.

Една от тях е Клавдия Драганова, преподавател по вокално майсторство в LIPA 4:19 (Liverpool Institute for performing arts) България, франчайз на института за млади артисти между 4 и 19 години. Клавдия и курсистите й подготвят специално изпълнение на тоталния хит - Price tag. Хореографията и разписването на песента са дело на Клавдия, добила популярност след участието си в реалити формата Стар Академи. Само 20 бъдещи таланти ще имат честта и привилегията да вземат участие в записите на изпълнението, с което децата ще  приветстват любимката си с „Добре дошла в България!”

Хореографията е разделена на две части. Най-малките таланти ще излязат в специално облекло, а по-големите им каки и батковци ще демонстрират уменията си, посредством участието си в Price tag. Талантливите деца ще запишат вокалите в HIGHASS студио. Танци, сценично поведение и вокално майсторство са само част от дисциплините, които курсистите изучават през учебната година в института за сценични изкуства, основан от сър Пол Маккартни и Марк Федърстоун през 1996 в Ливърпул, Великобритания.

Свързани новини

Jay Kay от Jamiroquai призна, че е женен

12.10.2017

Излезе новият албум на Jamiroquai

31.03.2017

Jessie J поздрави феновете в България

21.06.2013

Symphonics’Concerts с билети за приятели

12.06.2013

Билетите за Symphonics’Concerts свършват

03.06.2013