Тейлър Суифт, Джъстин Бийбър, Риана влизат в Книгата с рекордите на Гинес

Някои от най-популярните и продавани поп изпълнители в момента ще намерят място в следващото издание на Книгата с рекордите на Гинес с постижения, отчетени за първи път в съвременната история на музикалната индустрия.

Така например Тейлър Суифт ще бъде включена в 2014 Guinness World Records като единствената солова изпълнителка, която според Nielsen SoundScan два пъти е успяла да продаде по над 1 млн. копия от свой албум в рамките на една седмица (веднъж със Speak Now и веднъж с актуалния й проект – Red).

Джъстин Бийбър присъства в новото издание на Книгата с две постижения – като Най-младия солов артист с пет No.1 албума и като Най-младия музикант, чийто канал в YouTube е посетен 3 милиарда пъти.

Благодарение на популярността си в социалните мрежи Гинес сертификати получават още One Direction (Поп група с най-много последователи в Twitter) и Риана (Най-харесваната личност във Facebook).

След като наскоро бе обявен от Official Chart Company за първия артист с 10 рилийза от един албум, регистрирани в Топ 10 на британската класация за сингли, шотландският диджей Calvin Harris получи признание за това свое постижение и от Книгата с рекордите на Гинес.

Свързани новини

Адел, Риана и Кейти Пери на търг

12.09.2013

Бащата на Chris Brown не харесва Rihanna

30.04.2013

Крис Браун иска да прави дует с Риана

09.01.2013

Бийбър изказа съболезнования на ...

03.01.2013

Папарак загина заради Бийбър

02.01.2013