2CELLOS идват у нас през декември!

Младите челисти - словенецът Luka Sulic и хърватинът Stjepan Hauser, познати като 2CELLOS, пристигат в София по покана на Loud Concerts на 9 декември. Концертът ще се състои в зала 1 на НДК, а шоуто им обещава да е наистина впечатляващо. Дуото разбива с челата си всички познати граници и прескача без предразсъдъци между класиката и филмовата музика, поп хитовете и тежките рок парчета.

Билетите за изявата на 2CELLOS са в продажба от днес, 26 септември, в мрежата на Еventim и нс eventim.bg. Цените са от 45 до 90 лева и ограничен брой билети от 120 лева, в зависимост от местоположението в залата.

2CELLOS правят своя пробив през 2011, когато версията им на парчето на Michael Jackson "Smooth Criminal" предизвика фурор в YouTube. В резултат на това подписват сделка със звукозаписна компания и издават дебютния си едноименен албум. Той е с кавъри на U2 ("Where The Streets Have No Name"), Gun N' Roses ("Welcome To The Jungle"), Nine Inch Nails ("Hurt"), Sting ("Fragile"), Coldplay ("Viva La Vida"), Nirvana ("Smells Like Teen Spirit"), Muse ("The Resistance") и Kings Of Leon ("Use Somebody") и влиза в Топ 100 в класацията за албуми на Billboard. Същата година получават покана от сър Elton John да го придружат на световното му турне.

Дуото е с класическо образование и всеки един от двамата е носител на пристижни награди от международни конкурси. Това не ги спира като 2CELLOS да търсят вдъхновение в съвременните жанрове и да изпълняват на живо интерпретации на разнообразни любими парчета (предимно рок). Зад гърба си имат вече няколко разпродадени турнета (САЩ, Япония и Европа) и участия в най-горещите ТВ шоута в света. Междувременно участват в успешни колаборации с Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age и George Michael.

Вторият албум на музикантите IN2ITION излезе през януари 2013. Продуциран от легендарния Bob Ezrin (Pink Floyd, Alice Cooper, Kiss, Deep Purple), в него участват като вокалисти и гост музиканти Elton John, Steve Vai, Lang Lang, Naya Rivera и Zucherro.

В началото на тази година дуото пусна в YouTube своя версия на парчето на AC/DC "Thunderstruck". Само за първите две седмици видеото е гледано над 10 милиона пъти.

А на 9 декември, в зала 1 на НДК, 2CELLOS ще представят за пръв път в България своите виждания за класиката и рока, изпълнени на... 2 чела.

Свързани новини

Първата се разпродаде напълно

11.01.2024

Hauser с пловдивско шоу догодина

05.12.2023

Hauser и "Livin' la Vida Loca"

20.06.2022

2CELLOS празнуват юбилей с нов албум

26.07.2021

Luka Šulić с два концертa у нас

20.07.2021