2CELLOS отбелязват 10 години заедно с нов албум

След повече от милиард аудио и видео стриймове, стотици разпродадени концерти и милиони фенове от цял свят, спечелени през 10-годишната им кариера заедно, хърватското дуо 2CELLOS ще отпразнува юбилея с шести студиен албум – Dedicated
 
Luka Šulić от 2CELLOS с концерти в Пловдив и Варна 
 
Вълнуващата колекция е посветена на отдадеността на Luka Šulić и Stjepan Hauser както към дуото, така и към музиката, виолончелото и публиката. Заедно с обявяването на албума, 2CELLOS представиха и нов сингъл от него - "I Don’t Care", интерпретация на хитовата колаборация на Ed Sheeran и Justin Bieber. Песента е придружена от забавно видео, което съдържа кадри от невиждани досега моменти от кариерата на музикантите.
 
 
2CELLOS с втори сингъл за годината - кавър на Imagine Dragons 
 
Новината за албума излиза малко след релийза на въздействащия римейк на "Demons" от Imagine Dragons, както и на рок класиката от Bon Jovi - "Livin’ on a Prayer". След кратко прекъсване, в което Šulić и Hauser отделят време, за да осмислят своите постижения и да си починат, дуото се събира отново в студиото по време на глобалната пандемия през 2020 г. и пресъздава някои от най-знаковите поп химни и вечни рок парчета. В подкрепа на проекта, виолончелистите ще направят дългоочаквано завръщане на сцена с турне в САЩ, което ще стартира на 26-ти март 2022 г. в Rosemont Allstate Arena.
 
2CELLOS отбелязват юбилея си с кавър на "Livin' on a Prayer"  
 
Dedicated - съдържание:
1. Wherever I Go (OneRepublic)
2. bad guy (Billie Eilish)
3. Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses)
4. Halo (Beyoncé)
5. Shallow (Lady Gaga)
6. Demons (Imagine Dragons)
7. I Don’t Care (Ed Sheeran/Justin Bieber)
8. Cryin’ (Aerosmith)
9. Livin’ on a Prayer (Bon Jovi)
10. Sound of Silence (Simon & Garfunkel)
 
 
"Паузите са полезни за размисъл. Гледаш назад към това, което си постигнал, и обмисляш в каква посока искаш да поемеш в бъдеще. Преди пътувахме толкова много, че нямахме това време. Винаги сме планирали да се завърнем и вложихме много нова и свежа енергия в създаването на Dedicated. Надяваме се, че когато ни слушат, хората осъзнават, че челото е гъвкав и разнообразен инструмент, който е способен да изсвири както тежък рок, така и нежна балада или модерна музика", споделят 2CELLOS.
 
 
С Dedicated Šulić и Hauser представят богата палитра от различни стилове – от модерни поп парчета ("bad guy" на Billie Eilish, "Shallow" на Lady Gaga, "Halo" на Beyoncé), през рок хитове ("Cryin’" на Aerosmith, "Sweet Child O’ Mine" на Guns N’ Roses, "Wherever I Go" на OneRepublic), до класики ("Sound of Silence" на Simon and Garfunkel). 
 

Свързани новини

Първата се разпродаде напълно

11.01.2024

Hauser с пловдивско шоу догодина

05.12.2023

Hauser и "Livin' la Vida Loca"

20.06.2022

Luka Šulić с два концертa у нас

20.07.2021

2CELLOS с втори сингъл за годината

26.05.2021