2CELLOS с втори сингъл за годината - кавър на Imagine Dragons

Хърватското дуо Luka Šulić и Stjepan Hauser от 2CELLOS се завръща с нов сингъл – въздействаща интерпретация на хитовата песен на Imagine Dragons – “Demons”.
 
 
Това е вторият релийз на звездните челисти за тази година и е в чест на 10-тата годишнина от формирането им. Кинематографичното видео към кавъра, заснето в тайнствен бункер в Истрия, Хърватия, прекарва зрителя през пътуване в неизвестното – в него се преплитат красиви и зловещи картини, в които Luka и Stjepan свирят на чело.
 
“Опитахме се да опростим аранжимента, без да загубим силата на песента“, споделят 2CELLOS. “Тази интерпретация е перфектна комбинация от емоция, красота и мощ, и е в основата на това, което правим“, допълват още.  
 
2CELLOS отбелязват юбилея си с кавър на "Livin' on a Prayer"
 
2CELLOS са еклектична международна сензация в музиката, формирана от двама класически челисти, които набират популярност с видео към интерпретация на “Smooth Criminal” на Michael Jackson, което качват в YouTube канала си през 2011. Оттогава Luka Šulić и Stjepan Hauser си създават име, благодарение на запомнящия се, динамичен и наелектризиращ начин на свирене. 
 
Заедно звездните челисти имат над 1,3 милиарда гледания в YouTube и 5,5 милиона абоната, 1 милиард стрийма в дигиталните платформи и повече от милион продадени билети в цял свят. В творчеството си 2CELLOS разрушават границите на музикалните жанрове, съчетавайки от класическа и филмова музика, до поп и рок. Дуото е било на една сцена с едни от най-емблематичните имена в музиката - Steven Tyler, Andrea Bocelli, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age и George Michael, а самият Sir Elton John ги избира да откриват концертите му и да бъдат част от лайв бенда му. Тази година 2CELLOS празнуват своята 10-та годишнина. 
 

Свързани новини

Първата се разпродаде напълно

11.01.2024

Hauser с пловдивско шоу догодина

05.12.2023

Hauser и "Livin' la Vida Loca"

20.06.2022

2CELLOS празнуват юбилей с нов албум

26.07.2021

Luka Šulić с два концертa у нас

20.07.2021