Taylor Swift изтегли песните си от Spotify

Taylor Swift, чийто албум излезе миналата седмица и може да бъде сред най-добрите продажби за последните години, изтегли всичките си песни от музикалната платформа Spotify.
 
Сайтът, който досега даваше достъп до почти целия каталог от песни на изпълнителката на кънтри-поп, вече предлага само няколко нейни парчета, писани заедно с други музиканти, като саундтрака на филма "Игри на глада", пише бгнес. В блога си Spotify изразява своето разочарование с чувство за хумор и посочва, че близо 16 млн. от неговите 40 млн. потребители са слушали парчета на Taylor Swift през последните месеци.
 
"Taylor, ние бяхме млади, когато те видяхме за пръв път, но сега има повече от 40 млн. души, които искат ти да останеш, да останеш, да останеш. Това е любовна история, мила, просто кажи "да", пише Spotify с думи от песни на младата изпълнителка. 
 
Spotify и подобни на него платформи не са обичани от музикантите и музикалните продуценти, тъй като носят малко приходи и отказват публиката да си купува албуми. На това шведската компания отговаря, че връща 70% от оборота си пак в музикалната индустрия и защитава авторските права на изпълнителите.

Свързани новини

Тейлър Суифт счупи всички рекорди

31.10.2022

Не всичко, за което пеят, е добро

13.04.2022

Тейлър Суифт с научна степен

30.03.2022

Тейлър Суифт - сгодена?

21.02.2022

Ново от Ед Шийрън feat. Тейлър Суифт

11.02.2022