Rita Ora съди лейбъла на Jay Z

Британската певица Rita Ora е предприела правни действия за напускането на лейбъла на американския рапър Jay Z като според нея Roc Nation има незаконен договор с нея, пише bgnes.com. 
 
Певицата е една от първите, които започват да работят с компанията. По това време тя е едва на 18 години. Сега звездата подаде документи във върховния съд в Лос Анджелис, в които се казва, че договорът й е "неприложим“. Откакто е в лейбъла, 25-годишната звезда е издала само един-единствен албум – нейният дебютен през 2012. Според нея другите интереси на компанията са я оставили на заден план. 
 
Освен музикален лейбъл Roc Nation е и компания, която се занимава със спортен мениджмънт и включва музикалната платформа Tidal. В оплакването на Ora се казва, че "когато Rita подписа, Roc Nation и нейните ръководители бяха наистина ангажирани с нея като артист“. След това обаче интересите на лейбъла започват да стават все повече и хората, които се интересуват от бъдещето на Ora, започват да се занимават с други дейности, докато тя напълно не губи връзка с компанията. 
 
Музиката на Ora също така все още се разпространява от Sony, въпреки че официално Roc Nation през 2013 започна да работи с Universal.

Свързани новини

5 горещи музикални премиери

05.07.2021

Виж българския клип на Рита Ора

12.02.2021

Рита Ора не може да си тръгне от БГ

23.12.2020

Rita Ora ще прекара Коледа в България

17.12.2020

Rita Ora с видео към "How To Be Lonely"

31.03.2020