Coldplay пуснаха сингъла “Hymn For the Weekend” с Beyoncé (видео)

Coldplay обявиха, че вторият сингъл от новия им албум A Head Full Of Dreams, е страхотният “Hymn For the Weekend”. Видеото към парчето направи своята премиера в петък и в него участие взима Beyoncé, чийто невероятни вокали чуваме. Цветното и свежо видео е снимано в Мумбай, режисирано e от Ben Mor. В клипа се появява и суперзвездата от Боливуд Sonam Kapoor.
 
 
A Head Full Of Dreams е седмият студиен албум на групата. От декември, когато излезе, записът стана номер едно в iTunes в над 90 държави и продаде над 3 милиона копия. Той помогна на групата да достигнат до позицията на най-стрймвана група в света в платформата Spotify. “Hymn For the Weekend” следва сингъла “Adventure Of A Lifetime”, който стана двадесет и първия хит на групата, влязъл в UK Top 40, шест седмици се задържа в челната десетка и оглави много класации в Обединеното кралство.
 
По-рано през януари стана ясно, че Coldplay са номинирани за най-добър албум и най-добра група на наградите BRIT, където те ще изпълнят някои от най-обичаните си песни. Това ги прави групата с най-много номинации за BRIT (23). Coldplay ще получат и наградата Godlike Genius на NME Awards. На 7 февруари групата ще оглави престижното Super Bowl 50 Halftime Show в Santa Clara, California, което има изчислена телевизионна публика над 160 милиона.
 
През годината, групата ще изнесе многобройни концерти, подкрепяйки “A Head Full Of Dreams”. Те имат вече обявени дати за шоута в Латинска Америка и Европа (включително четири вечери на Wembley). На 28 януари потвърдиха и предстоящото си турне в Щатите, билети за което ще има от 5 февруари.
 
Албумът A Head Full Of Dreams на Coldplay е на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Coldplay с концерт във Филипините

25.01.2024

Включи се и ти!

07.11.2023

Бионсе се завърна на сцената

11.05.2023

Coldplay и Педро Паскал в SNL

31.01.2023

Хубави и лоши новини около Coldplay

05.10.2022