Roxette с нов сингъл "Some Other Summer" (аудио)

По-рано този месец Roxette отново завладяха сърцата на феновете си и се изкачиха на полагащите им се места в класациите с десетия си албум Good Karma и първия сингъл от него – "It Just Happens". Сега е ред на песента "Some Other Summer" да усмихне почитателите им.
 
Три десетилетия шведското супер дуо радва милионите си последователи по света със заразни поп мелодии, още от дебюта си с лятното парче "Neverending Love", а сега със "Some Other Summer", Per и Marie продължават традицията. Едно слушане е достатъчно за песента да се запечата в ума ви и да ви накара да си мислите за топли нощи, плажове  и мързеливи дни. Класическото семпло и изчистено звучене, типично за летен поп сингъл.
 
 
Нещата стоят по различен начин за Per Gessle. За него това не е типична песен, и за "Some Other Summer" е трябвало напълно да преосмисли начина си на писане и да опита нещо ново. "Като текстописец съм повлиян напълно от традиционните поп песни, въртящи се от 60-те години насам – куплет, припев и различен ритъм в различните части на песента. За да е актуална в днешни дни, песента използва еднакъв ритъм, единствено мелодията се променя. Приех го като забавно предизвикателство, да напиша песен с 4 повтарящи се акорда, и все пак да излезе нещо интересно. Крайният резултат бе "Some Other Summer", която пък зададе тона за целия албум, понеже беше първата записана песен от Good Karma. Май се справих добре за новак", смее се Per.
 
"Some Other Summer" ще бъде издадена и в четири други версии, ремиксирани от Didrick, Alexander Brown, Patrick Jordan и TRXD. Откакто Good Karma излезе на 3 юни, албумът влезе в топ 10 в седем държави. 
 
Новият им албум Good Karma е на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Joyride на Roxette - на 30 години

08.10.2021

Историята на култовата песен "The Look"

07.04.2021

Чуй неиздавания сингъл на Roxette

07.10.2020

Отде си Marie Fredriksson

10.12.2019

Roxette пускат два нови бокс сета

05.09.2018