Калин Вельов & Tumbaito откриват Бургаските музикални празници

Деветото издание на лятното музикално събитие в Бургас ще бъде открито на 5 юли, 21 часа, Летен театър, с ефектен спектакъл на Калин Вельов & Tumbaito, посветен на златните български шлагери на 20 век в нови, слънчеви латино версии. Билетите в мрежата на Eventim и на касата на Държавна опера Бургас. 
 
За първи път пред гражданите и гостите на Бургас ще прозвучат любими песни от 60-те, 70-те и 80-те години, познати на многобройните почитатели на Калин Вельов & Tumbaito в латино аранжиментите от едноименния албум, вече и в елегантни оркестрации със специалното участие на оркестъра на Държавна опера Бургас с диригент Йордан Дафов. В латино фиестата на сцената на Летния театър ще се включат и шампионите от клуб за спортни танци "Бургас ‘75”. Приятен екзотичен елемент в спектакъла ще бъде възможността публиката не само да може да слуша и пее любимите си песни, но и да танцува. 
 
 
Tumbaito e първата по рода си в България латино формация, изпълняваща 100% танцувална салса. Вече почти 10 години групата прави концерти със световно известни имена като Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales. Репертоарът е подбран специално както за феновете на латино музиката, така и за салса клубовете по танци и включва песни на Buena Vista Social Club и световни евъргрийни в латино аранжимент. Основател на Tumbaito е перкусионистът Калин Вельов.
 
 
В края на 2013 Tumbaito издава едноименния си албум с латино версии на златни български песни от 60-те, 70-те и 80-те години. Сред шлагерите са "Ропотамо", "Нетърпение", "Една девойка ме попита", "Урок по танци", "Болката отляво", "Сбогом море", "Приказка”, "Черно и бяло”. През 2016 Калин Вельов & Tumbaito продължават музикалната линия на латино версии на златните български шлагери от 60-те и 70-те, като правят крачка напред с нови, елегантни оркестрации на песните вече с участието на симфоничен оркестър. 
 
Следващите спектакли и с участието на латино школи от градовете – домакини ще бъдат в Стара Загора, Враца, Шумен, Добрич, Варна и София. 
 

Свързани новини

Калин Вельов&Йоанна Драгнева с нов дует

07.02.2020

Калин Вельов и Йоанна Драгнева с дует

06.12.2016

Tumbaito с оркестър и балет

26.07.2016

Калин Вельов с ремикс на "Фантазия"

08.03.2016

Калин Вельов и Julia Martins: "Фантазия"

13.01.2016

Коментари