Калин Вельов и Йоанна Драгнева се завръщат с новия сингъл "Безгрижни"

Вчера беше премиерата на новия сингъл на творческия тандем Калин Вельов и Йоанна Драгнева. Автор на музиката, аранжимента и текста на "Безгрижни" е Калин Вельов. 
 
 
"Безгрижни" е втори съвместен проект между Калин Вельов и Йоанна Драгнева, след дуета им "Както никой" (2016), пилотен сингъл от саундтрака към филма "Бартер". Подобно на първия дует, песента "Безгрижни" също е с филмово присъствие – част от новия български филм "Връзкология" на режисьора Ивайло Спасов, в който Калин и Йоанна (в главната роля) участват. 
 
"Безгрижни" е позитивно и весело парче, вдъхновено от всекидневните емоции и необходимостта да приемаме напрегнатото ежедневие с усмивка. Песен, която отразява общата позитивна нагласа към живота на двамата изпълнители, тяхната музикална визия и споделя общата им страст – ударните инструменти и перкусии. Видеото към песента е заснето в арт-център Фабрика 126 от режисьора Ивайло Спасов и оператора Добромир Николов.
 
"Идеята за песента се роди преди няколко години, когато станах татко и сутрините започваха в 6:30 с приятно детско чуруликане, което те събужда бързо и зарежда с готина енергия. И въпреки натоварения ден и понякога изнервените случки, оставаш позитивен и усмихнат през целия ден. Безгрижно усмихнати", казва Калин Вельов, а Йоанна добавя: "Записахме песента на един дъх. Това е толкова зареждащо парче, което ми носи настроение за море, лято и безгрижни дни! Точно за това така му подхожда и заглавието "Безгрижни”, а видеото е от типа "разкази с неочакван край". 
 
Филмът "Връзкология" е романтична комедия, чиято премиера предстои на 14.02 в киносалоните. Лентата разказва за привлекателна и успешна в кариерата си жена (Йоанна Драгнева), която преминава през редица любовни перипети в търсене на истинската любов. Филмът ще бъде представен пред медиите на специална предпремиерна прожекция на 11.02 (вторник).
 
Заедно с премиерата на песента "Безгрижни", Калин и Йоанна стартират и новия си акустичен лайв проект. На сцената към перкусионния им дует се присъединяват музикантите Щерион Пилидов (китари) и Даниеле Фебо (бас). Квартетът планира клубно турне през пролетта, като сетлистът ще включва и нови авторски песни от предстоящия съвместен албум на Калин и Йоанна. 

Свързани новини

Свет Радославов е със специално участие

19.03.2024

Нов дует на Калин Вельов

23.01.2023

Йоанна Драгнева получи песен-подарък

28.06.2022

"Бог Рок" с авторски дебют

17.02.2022

Нова песен от Калин Вельов и Amazonia

03.11.2021