Калин Вельов & Tumbaito с оркестъра и балета на Държавна опера Стара Загора

Tumbaito закрива летните музикални празници на античния форум Августа Траяна в Стара Загора с един различен, ефектен спектакъл на 29 юли. Латино версиите на златните български шлагери от 60-те, 70-те и 80-те години от едноименния албум  ще прозвучат в оркестрации с голям класически оркестър в изпълнение на Държавна опера Стара Загора. Диригент е популярният зад граница млад виенски възпитаник Димитър Косев. 
 
Спектакълът ще се превърне в истинска лятна латино фиеста с танцьорите от старозагорските Salsa Club Caribe и ST Dance Club и със специалното участие на балета на Държавна опера Стара Загора.
 
Tumbaito отново са  поканени да участват в престижен международен салса форум - Vama Veche Salsa Week & Kizomba Festival. Концертът на българската латино формация в румънския курорт Вама Веке, в който ще се състои фестивалът, е на 3 август. А два дена по-късно, на 5 август, варненската аудитория ще може да танцува на латино ритмите на Калин Вельов и Tumbaito в клуб Ментол.
 
Tumbaito e първата по рода си в България латино формация, изпълняваща 100% танцувална салса. Вече почти 10 години групата прави концерти със световно известни имена като Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales. Репертоарът е подбран специално както за феновете на латино музиката, така и за салса клубовете по танци, и включва песни на Buena Vista Social Club и световни евъргрийни в латино аранжимент. Основател на Tumbaito е перкусионистът Калин Вельов.
 
 
В края на 2013 Tumbaito издава едноименния си албум с латино версии на златни български песни от 60-те, 70-те и 80-те години. Сред шлагерите са "Ропотамо", "Нетърпение", "Една девойка ме попита", "Урок по танци", "Болката отляво", "Сбогом море", "Приказка”, "Черно и бяло”. През 2016 Калин Вельов & Tumbaito” продължават музикалната линия на латино версии на златните български шлагери, като правят крачка напред с нови, елегантни оркестрации на песните вече с участието на симфоничен оркестър. 

Свързани новини

Нов дует на Калин Вельов

23.01.2023

"Бог Рок" с авторски дебют

17.02.2022

Нова песен от Калин Вельов и Amazonia

03.11.2021

Калин Вельов посреща лятото с латино

14.05.2021

Калин Вельов&Йоанна Драгнева с нов дует

07.02.2020